Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prima cursă de NANOMOBILE din istorie! Cum arată "mașinile" (FOTO)

Prima cursă de NANOMOBILE din istorie! Cum arată "mașinile" (FOTO)

Un articol de: - 28 Apr 2017, 15:11
Prima cursă de NANOMOBILE din istorie! Cum arată "mașinile" (FOTO) Eveniment

Premieră mondială: Patru ”nano-bolizi”, invizibili cu ochiul liber şi alcătuiţi doar din câteva sute de atomi, vor concura pe o pistă de 50.000 de ori mai subţire decât grosimea unei linii trasate cu un pix pe o coală de hârtie, în acest weekend, în sudul Franţei informează AFP citat de La Presse.

Organizat de Centrul Național de Cercetare Științifică (CNRS), raliul se va desfășura timp de 36 de ore, pe 28 și 29 aprilie, la Toulouse și este posibil să fie transmisă în direct pe YouTube. ”Este o premieră” mondială a declarat Christian Joachim, directorul de cercetare de la CNRS, care a avut ideea unei asemenea competiții inedite cu vehicule moleculare. Acestea se vor deplasa cu ajutorul unui impuls electric furnizat de un microscop care folosește un fenomen relevant al mecanicii cuantice - efectul de tunel.

A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Inițiativa franceză intitulată Cursa Nanomobilelor, nu este numai o joacă amuzantă a savanților, dar și o posibilitate de studiu plină de învățăminte a mașinilor moleculare. Din cele 9 mașini înscrise în concurs, organizatorii au selectat 6 care s-au prezentat la Toulouse cu 10 zile înainte de concurs, pentru entrenamente. În competiție s-au prezentat alături de francezi, un echipaj german, unul japonez, unul elvețian și unul americano-austriac. Din considerente tehnice, două vehicule au fost descalificate, iar la start vor fi aliniate doar 4.

Green Buggy - Toulouse NanoMobile Club

 Dipolar Racer- de la Universitatea Rice din Houston (Texas) și Universitatea din Graz (Austria)

Bobcat Nano-wagon de la Universitatea din Ohio

Citeşte mai multe despre:   auto