Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prima noapte de vară în care distracția s-a încheiat înainte de miezul nopții. Cum a arătat Centru Vechi al Capitalei după aplicarea noilor restricții (GALERIE FOTO)

Prima noapte de vară în care distracția s-a încheiat înainte de miezul nopții. Cum a arătat Centru Vechi al Capitalei după aplicarea noilor restricții (GALERIE FOTO)

Un articol de: Beatris Ionita - 03 Aug 2020, 08:17
Prima noapte de vară în care distracția s-a încheiat înainte de miezul nopții. Cum a arătat Centru Vechi al Capitalei după aplicarea noilor restricții (GALERIE FOTO) Sursa Foto: INQUAM/ Octav Ganea Galerie foto (5) Eveniment

Duminică, 2 august, a fost prima noapte în care autoritățile au pus capăt distracției înainte de miezul nopții. În Centrul Vechi al Capitalei, pe litoral și în alte 7 județe din țară, terasele și cluburile s-au închis începând cu ora 23:00. 

 

Poliștii și Jandarmii au patrulat zonele aglomerate pentru a se asigura că noile restricții sunt respectate

 

Noaptea trecută, polițiștii și jandarmii au luat la pas Centrul Vechi al Bucureștiului și litoralul și zonele de promenadă din Constanța pentru a se asigura că noile restricții sunt respectate și oamenii poartă mască, potrivit hotărârii nr. 38 din 1 august 2020, adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și care limitează programul teraselor, barurilor și al sălilor de jocuri de noroc, din cauza creșterii accelerate a numărului de infectări cu coronavirus. 

 

 

Centrul Vechi au fost pustiu duminică seară, după intrarea în vigoare a noului program al localurilor

 

 

Atât petrecăreții cât și proprietarii localurilor s-au conformat noilor reglementări și dacă, altădată Centrul Vechi era arhiplin, duminică seara a fost neobișnuit de liber. În schimb, turiștii de pe litoral s-au dat duși mai greu, Mamaia fiind una dintre stațiunile unde polițiștii au avut nevoie de multă răbdare pentru a-i face pe oameni să înțelegă că masca de protecție a devenit obligatorie și în spațiile deschise aglomerate și cum trebuie purtată corect. În această privință, polițiștii s-au arătat îngăduitori și nu au dat amenzi, ci doar i-au avertizat pe oameni în legătură cu noile prevederi. UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

 

 

Purtarea măștii în zonele aglomerate deschise și închiderea localurilor între orele 23:00-06:00 au intrat în vigoare sâmbătă, respectiv duminică și vor rămâne în vigoare în următoarele 14 zile. 

Pe lângă Centrul Vechi al Capitalei și litoral, restricția vizează și județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București.

 

Noi măsuri de restricție stabilite începând cu 1 august 

 

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat marți o hotărâre prin care sunt stabilite noi măsuri pentru limitarea răspâdirii noului coronavirus în rândul populației. Este vorba despre Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare. Documentul conține o serie de propuneri care vor fi transmise Guvernului spre aprobare. 

Astfel, în urma consultărilor cu specialiștii, Comitetul Național pentru Situații de urgență a făcut următoarele propuneri: ”instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite  intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică”.

Spațiile și intervalele orare sunt stabilite în funcție de potențialul de creștere a numărului persoanelor prezente în același timp în spațiile și intervalele orare respective. Excepție de la această măsură fac persoanele ”care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”.

De asemenea, CNSU a propus ”interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special  destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  23.00-06.00”.

În afara acestui interval, patronii teraselor trebuie să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor de pe scaune, precum și pentru limitarea oricăror interacțiuni fizice între aceștia.

Potrivit hotărârii CNSU, se propune și interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

 

Citeşte mai multe despre:   reguli la terase,   inchiderea cluburilor,   restrictii