Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // Prima reacție a lui Raed Arafat, după ce Viorica Dăncilă l-a propus la conducerea unui comandament dedicat cazului din Caracal
Exclusiv online

EXCLUSIV // Prima reacție a lui Raed Arafat, după ce Viorica Dăncilă l-a propus la conducerea unui comandament dedicat cazului din Caracal

Un articol de: Gabriela Del-Pupo - 30 Iul 2019, 13:44
Eveniment

EXCLUSIV ONLINE // După ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va propune în CSAT înființarea unui comandament condus de Raed Arafat care să fie dedicat exclusiv cazului Caracal, acesta a declarat pentru B1.ro că nu are cunoștință despre acest lucru și că va face mai multe comentarii după ce va vedea despre ce este vorba.

"Să văd anunțul. Nu comentez asta. Aștept să se termine ședința CSAT-ului să văd despre ce e vorba" a declarat Raed Arafat pentru B1.ro.

Punctul unic de contact și gestiune coordonat de Raed Arafat ar trebui să centralizeze toate datele despre caz și să facă înformări publice o dată la 6 ore, potrivit premierului Dăncilă

Redăm mai jos anunțul făcut de Viorica Dăncilă pe Facebook.

"Având în vedere complexitatea situației din Caracal, precum și toate implicațiile sociale, există două priorități clare pe care le voi propune pentru dezbatere în CSAT:

1. Sunt obligatorii și urgente aflarea și comunicarea corectă a adevărului, precum și luarea tuturor măsurilor punctuale ce țin de acest caz. Există foarte multe surse de informații disparate, iar dezinformările sau adevărurile parțiale au generat un haos de comunicare și percepție la nivel public.

În acest sens, voi propune în CSAT ca grupul de lucru interinstituțional să se transforme într-un comandament dedicat, condus de domnul Raed Arafat – punct unic de contact și gestiune care centralizează informațiile anchetei, elaborează analizele și rapoartele necesare și comunică oficial date despre caz. Se vor face informări publice o dată la 6 ore.

2. Am constatat, de asemenea, analizând raportul MAI, că au fost implicate în gestionarea acestui caz persoane cu o abordare de-a dreptul inumană, lipsite nu doar de profesionalism, dar și de responsabilitate pentru o viață omenească. Un asemenea derapaj - nu doar de la atribuțiile de serviciu, ci și de la empatie și condiție morală – este de neacceptat, așa încât cer urgent începerea procedurilor de demitere pentru toți cei care au fost parte a proastei gestionări a apelului 112.

Totodată, am trimis Corpul de control al Prim-ministrului în anchetă și în maxim o săptămână voi avea un raport. În cazul în care vorbim de o eroare umană care a viciat procesul de salvare a copilului, este obligatoriu ca organele de justiție să acționeze. Cer ca cei vinovați să suporte absolut toate rigorile legii. Cer să se facă dreptate până la capăt.

De asemenea, voi propune grupului de lucru condus de domnul Arafat o analiză și un plan specific pentru condiții de angajare mai ample și mai dure în serviciul 112, precum și un program de trainiguri intensive și evaluări continue pentru personalul din această structură.

Am promis că vom lua toate măsurile necesare în acest caz și că vom modifica, legislativ și procedural, cadrul de funcționare al tuturor instituțiilor implicate în aceste procese. Avem cu toții această datorie, pentru societate, pentru români, pentru normalitate."

Citeşte mai multe despre:   raed arafat,   Stiri Caracal
 
Loading...