Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Lucian Morar de la PMP, primul primar din România care renunţă la pensia specială

Lucian Morar de la PMP, primul primar din România care renunţă la pensia specială

Un articol de: B1.ro - 21 Iul 2018, 10:54
Foto: jurnalmm.ro Eveniment

La începutul lunii iulie modificările la codul administrativ au trecut în Parlament, oferind pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene. Cu toate acestea, nu toţi aleşii locali doresc aceste beneficii oferite de PSD-ALDE.

Lucian Morar este primul primar din România care vrea să renunţe la pensia specială, argumentând că principiul contributivității trebuie să stea la bază unei pensii, nu principiul solidarității  sau cel al pensiilor  speciale pentru aleșii neamului, scrie jurnalmm.ro.

Lucian Morar, preşedinte al PMP Maramureş şi primar de Ulmeni, acuză că această lege  conturează clar discrepanțele financiare  dintre pensionarii care abia își duc traiul și cei care datorită mandatului vor fi beneficiari de pensii speciale, adâncind astfel și mai mult distanța dintre “pensionarul sărac” și "pensionarul bogat", într-o societate democratică.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă a PMP Maramureş care a avut loc în Baia Maie, pe 19 iulie, în compania preşedintelui PMP, Eugen Tomac.

"Am avut discuții pe marginea Codului administrativ votat în Parlament, sunt și elemente negative cu care eu , personal, nu sunt de acord și cred că sunt îndreptățit să spun lucrul acesta din două motive: în primul rând, pe lângă calitatea de președinte al PMP Maramureș  sunt și primarul oreșului Ulmeni și mi se pare moral, corect și  normal ca în societatea românească să nu existe mai multe categorii de pensionari , cei  cu privilegii și pensii speciale , cum sunt parlamentarii și mai nou se dorește ca și primarii , viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene și totodată cei foarte mulți pensionari care trăiesc cu pensii sub 100 lei pe lună.

În al doilea rând în ceea ce privește anumite discriminări sau privilegii , spun discriminări în sens forțat, deși poate pare un gest populist , în momentul când va hotări  Curtea,  vis-a-vis  de lege, dacă este sau nu constitițională, eu personal mă voi duce să dau o declarație notarială în nume propriu că nu vreau să beneficiez de o pensie specială și voi trimite această declarație Casei Naționale de Pensii .

Nu știu dacă este legal, nu știu dacă este suficient dar până când  în Parlament nu se va reveni la o stare de normalitate , până când toată populația României va avea pensii bazată pe contributivitate, eu voi face acest gest.”, a menționat Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni.

Citeşte mai multe despre:   PMP
 
 
 
Loading...