Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Peste 100 de primari din Republica Moldova și-au declarat SUSȚINEREA privind preluarea Președinției Consiliului UE de către România (VIDEO)

Peste 100 de primari din Republica Moldova și-au declarat SUSȚINEREA privind preluarea Președinției Consiliului UE de către România (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 29 Dec 2018, 10:29
Sursă foto: infoprut.ro Eveniment

Peste 100 de primari din Republica Moldova şi-au exprimat, vineri, susţinerea pentru România cu ocazia preluării Președinției Consiliului UE de către România, informează infoprut.ro.

"Preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene este un moment crucial de valorificare a potențialului de dezvoltare a unei Românii puternice, moderne, mai mari, a tuturor românilor, din Țară, din Republica Moldova și de pretutindeni. De asemenea, în această perioadă avem ocazia să contribuim la o direcție clară și corectă a României, prin stabilirea unui proiect de țară în concordanță cu voința poporului nostru și cu normele de drept internațional”, a spus Petru Frunze, președintele Ligii Aleșilor Locali Unioniști.

Tot vineri, Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) și ARMIS, au constituit Alianța „România Demnă și Puternică”.

Obiectivele declarate ale alianţei sunt susţinerea și apărarea respectării integrității teritoriale, și a caracterului național, unitar şi indivizibil al statului român. Alte obiective mai sunt susţinerea respectării simbolurilor naționale prevăzute în Constituție și la penalizarea derapajelor, realizarea de analize, studii şi cercetări prin intermediul experților CNMR și ARMIS sau dezvoltarea de acțiuni, evenimente, proiecte, strategii, planuri pentru modernizarea şi dezvoltarea României.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

"Alături de Alexandru şi colegii din CNMR voi depune toate eforturile pentru unirea tuturor celor care își doresc o Românie demnă şi puternică. În calitate de Președinte ARMIS respect efortul depus de CNMR până în prezent pentru unirea cât mai multor organizații şi personalități în jurul unor principii comune. Consider ca mediul de afaceri românesc merită să fie ascultat și să ofere expertiză statului român și în același timp sunt sigur că vom acorda împreună o atenţie specială parteneriatelor strategice ale României în plan extern. Vreau să dau în acelaşi timp un mesaj de deschidere şi prietenie către orice alte organizații sau personalități care doresc să se alăture acestei inițiative non-politice”, a declarat Bobby Păunescu, președintele ARMIS.

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) este o organizație compusă din Camera de Comerț şi Industrie, Consiliul Național al Rectorilor, Consorţiile universitare, Confederații sindicale; federații și sindicate din învățământ, Federaţia Asociaţiilor de Părinți şi diverse organizații reprezentative dintr-o multitudine de domenii.

Iar ARMIS este formată din organizații patronale (și nu numai), printre care Confederația Patronală UGIR, Confindustria România, Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii sau Patronatul Presei din România.

România va prelua Președinția Consiliului UE la 1 ianuarie 2019.

- ”The Facebook Dilemma”, cea mai amplă investigaţie despre impactul reţelei de socializare asupra vieţii private, difuzată ÎN EXCLUSIVITATE pe B1 TV, pe 1 ianuarie, de la ora 16.00 -

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova_1,   primarie,   Alianta Vestului,   presedintie UE