Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primăria a rupt protocolul încheiat cu fundația Vier Pfoten pentru sterilizarea câinilor: ”Suspendarea este ilegală”

Primăria a rupt protocolul încheiat cu fundația Vier Pfoten pentru sterilizarea câinilor: ”Suspendarea este ilegală”

Un articol de: - 10 Sep 2013, 13:49
Primăria a rupt protocolul încheiat cu fundația Vier Pfoten pentru sterilizarea câinilor: ”Suspendarea este ilegală” Foto: evz.ro Eveniment
Autoritatea pentru Supravegherea Animalelor fără Stăpân a suspendat protocolul pentru sterilizarea câinilor comunitari încheiată cu fundația Vier Pfoten, cerând în același timp ONG-urilor să părăsească adăpostul de câini al municipalității unde steriliza câinii, potrivit unui anunț făcut de fundație, relatează HotNews.

Vier Pfoten susține că municipalitatea a luat această decizie pentru a putea eutanasia câinii.

"Suspendarea acestui protocol este ilegală. Ei nu au voie să spuspende protocolul. Doar noi putem suspenda, potrivit protocolului de colaborare. Am vorbit cu directorul ASPA în această dimineață. Dânsul ne-a spus că ne dă afară fiindcă nu mai avem loc deoarce vor veni opt medici să se ocupe de sterilizări. Noi sterilizam gratuit, de ce să nu ne lase și să cheme pe cineva să o facă pe bani publici. Din punctul meu de vedere minte. Se vor apuca de omorât câini. S-a votat și în Consiliu și în Parlament. Noi nu vom pleca de aici decât atunci când protocolul se va încheia legal", a declarat pentru sursa citată Anca Tomescu, coordonator proiect animale fără stăpân la Vier Pfoten.

Potrivit proiectului de sterilizare ce a început în aprilie 2013, câinii fără stăpân sunt aduși la clinica din bulevadrul Theodor Pallady de către echipajele ASPA sau de către cetățenii care doresc să se implcie activ.

Protocolul ar trebui să se în cheie în martie 2014.

Cel de al doilea proiect a fost început în primăvara anului 2012 și se desfășoară doar pe teritoriul Sectorului 6. Acesta implică și prezența mai multor echipe de prinzători ai Vier Pfoten, iar medicii fundației își defășoară activitatea într-un spațiu amenajat în curtea ADP Sector 6.

Vier Pfoten susține că din 2002 și până în prezent au sterilizat peste 10.600 de maidanezi din Capitală.