Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primăria Capitalei: Afirmaţiile despre pierderile financiare ale companiile municipalităţii sunt nefondate, tendențioase și scoase din context

Primăria Capitalei: Afirmaţiile despre pierderile financiare ale companiile municipalităţii sunt nefondate, tendențioase și scoase din context

Un articol de: B1.ro - 01 Noi 2018, 12:08
Primăria Capitalei: Afirmaţiile despre pierderile financiare ale companiile municipalităţii sunt nefondate, tendențioase și scoase din context Eveniment

Primăria Municipiului Bucureşti condamnă, într-un comunicat de presă, afirmaţiile tendenţioase din apărute în anumite publicaţii în care companiile municipalităţii sunt numite "găuri negre în economia Bucureștiului". 

Municipalitatea numeşte aceste articole drept “incomplete și tendențioase”, arătând că fac “referire doar la cheltuielile companiilor municipale fără sa menționeze avantajele și activitatea acestora”.
Primăria Capitalei susţine că toate companiile municipale au fost înființate conform legislației în vigoare și că toate procedurile de atribuire a contractelor se realizează conform legii.

Mai mult decât atât, reamintim faptul că aceste companii au fost controlate anul acesta de către Ministerul de Finanțe, care nu a constatat nereguli în acest sens și că sunt verificate, anual, și de către Curtea de Conturi. Înființarea companiilor municipale reprezintă o abordare nouă în administrația locală și a fost inspirată de exemplul altor capitale europene care au reușit, în acest fel, să ofere servicii de calitate mai bună și mai ieftine propriilor cetățeni, fără a urmări obținerea unui profit pe termen scurt”, arată Primăria Capitalei.

“În ceea ce privește decalajul dintre veniturile obținute și cheltuielile înregistrate de societăți, acesta a survenit în urma investițiilor necesare fiecărei companii la înființare, amortizarea investiției urmând a se recupera în viitor. În acest sens, reamintim faptul că cele trei companii la care se face referire în materialele mass-media au fost înființate în perioada martie-aprilie 2017, având, la momentul înființării, un capital de 120.000 lei fiecare. În conformitate cu legislația în vigoare și în mod transparent, companiile municipale au urmat toate etapele necesare în vederea constituirii unui holding municipal care să ofere servicii publice de calitate, conform obiectului de activitate specific. Astfel, imediat după aprobarea înființării acestora de către CGMB, membrii consiliilor de administrație au elaborat planurile de administrare ale companiilor, care conțin misiunea acestora, strategia pe termen scurt, mediu și lung, acțiunile ce urmează a fi desfășurate în vederea îndeplinirii obiectivelor și stabilirea resurselor necesare, atât materiale cât și umane, pentru realizarea indicatorilor de performanță stabiliți.”, continuă municipalitatea.

"Totodată, pentru îndeplinirea obiectivelor principale de activitate pe termen mediu și lung, au fost prioritare asigurarea resurselor umane specializate, dotarea cu echipamente și utilaje specifice fiecărui domeniu de activitate, identificarea metodelor și a resurselor pentru creșterea calității serviciilor în vederea obținerii unor costuri reduse. Facem precizarea că la acest moment, companiile municipale au în derulare contracte asumate, iar la momentul scadenței vor fi încasate și facturate sumele aferente acestor contracte, care vor contrabalansa cheltuielile necesare oricărei societăți la momentul înființării și imediat după înființare.”

Primăria Capitalei arată în comunicatul de presă situaţia privind fiecare companie municipală despre care au apărut informaţii în presă.

“În ceea ce privește activitatea Companiei Municipale Imobiliară București SĂ, va informăm că aceasta urmează să investească în achiziționarea și amenajarea a șase clădiri pentru cămine seniori, o sută de apartamente, destinate cazurilor sociale din București precum și cinci clădiri destinate înființării unor unități medicale. Aceste imobile, după achiziție, se vor închiria Administrației Spitalelor și Serviciilor medicale din București pentru înființarea de clinici medicale (Rețeaua Metropolitană de centre pentru sănătatea femeii “Sf. Agatha”), respectiv Direcției Generale de Asistentă Socială a Municipiului București pentru înființare de cămine pentru persoane vârstnice (Rețeaua Metropolitană Asistentă pentru Seniori).”

“Referitor la Compania Municipală Pază și Securitate, la data de 30 iunie 2018, aceasta avea contracte în derulare în valoare de aproximativ 1.200.000 lei, iar la data de 30 septembrie 2018, valoarea se ridica la sumă de 5.689.000 lei, urmând că pană la finele anului să fie obținute venituri totale în valoare de 11.827.000 lei, conform contractelor deja semnate (exemple: contracte încheiate cu ASSMB, DGASMB, Palatele Brâncovenești etc). Din datele prezentate, se poate observa faptul că în a două jumătate a anului curent, societatea va obține o creștere semnificativă a veniturilor. Mai mult decât atât, tot în a doua jumătate a anului curent, compania a rambursat împrumutul contractat, în valoare de 4.000.000 lei.”

"Referitor la Compania Turistică București, aceasta  are în curs de implementare și finalizare proiecte precum:

-înființarea unei agenții de turism

-înființarea unui Centru de informare turistică

-web-site de promovare a destinației turistice București

-aplicație pentru smartphone-dedicată destinației turistice București

-city cadrul Bucureștiului-Bucharest City Pass

-tururi personalizate ale Bucureștiului

-târgul de turism al Bucureștiului (Bucharest Travel Fair)

-Bucharest Eco Tour”

“Așa cum s-a afirmat public în repetate rânduri, companiile municipale care au devenit în ultima vreme instrument politic pentru reprezentanții opoziției, acționează și în diverse domenii importante pentru Capitala României, cum ar fi domeniul consolidărilor, expertizarea podurilor și pasajelor sau construcția de săli de sport în Capitală.

Concret, în prezent, 41 de clădiri din centrul Capitalei, dintre care majoritatea monument istoric, de care nici una din vechile administrații nu s-a preocupat pana acum, se afla în consolidare și reabilitare, prin Compania Municipala Consolidări.

Compania Dezvoltare Durabilă a elaborat expertizarea podurilor și pasajelor din Capitală care, până acum, nu au fost expertizate și care necesită reabilitare, iar Trustul de Construcții a început lucrările la trei săli de sport ale căror studii de fezabilitate și proiecte tehnice au fost elaborate de Compania Dezvoltare Durabilă și va începe lucrările la alte patru.”, încheie Primăria Capitalei.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti