Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primăria Capitalei, precizări cu privire la situația contractului de iluminat public din București 

Primăria Capitalei, precizări cu privire la situația contractului de iluminat public din București 

Un articol de: - 06 Ian 2018, 17:35
Foto: business-review.eu Eveniment

Reprezetanții Primăriei Capitalei fac o serie de precizări cu privire la prelungirea contractului de delegare a serviciului de iluminat public. Asta în contextul în care, în spatțiul public au apărut informații potrivit cărora prelungirea contractului s-ar fi făcut fără respectarea legii. 

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Municipalității au precizat că respectivul contract de delegare a serviciului de iluminat public din Municipiul București, dintre PMB și SC LUXTEN LIGHTING COMPANY SA a fost încheiat în decembrie 1997, cu respectarea prevederilor legale în vigoare de la acea dată.

Redăm, mai jos, comunicatul integral al Primăriei Capitalei: 

În legătură cu informațiile propagate în spațiul public, conform cărora Primăria Municipiului București nu ar fi respectat legea atunci când a prelungit contractul de delegare a serviciului de iluminat public, Biroul de Presă al Primăriei Capitalei este împuternicit să facă următoarele precizări:

Contractul de delegare a serviciului de iluminat public din Municipiul București, nr. 206/1997 dintre PMB și SC LUXTEN LIGHTING COMPANY SA a fost încheiat în decembrie 1997, cu respectarea prevederilor legale în vigoare de la acea dată.

Conform prevederilor legale, PMB a solicitat operatorului SC LUXTEN LIGHTING COMPANY SA să asigure continuitatea serviciului de utilitate publică pe o perioadă de 90 de zile, perioadă necesară finalizării procedurilor pentru desemnarea noului operator al serviciului de iluminat.

Subliniem că, nu se identifică în contextul Legii 230/2006, a serviciului de iluminat public, niciun articol care să impună o Hotărâre a CGMB pentru asigurarea continuității unui serviciu de utilitate publică, așa cum în mod eronat și tendențios se vehiculează pe rețelele de socializare.

În ceea ce privește Compania Municipală Iluminat public București S.A, care se va ocupa de modernizarea și întreținerea sistemului de iluminat public din Capitală, aceasta va realiza investiții în sistem, în special în zonele în care în prezent nu există iluminat public și va urmări integrarea acestuia în Strategia de Smart City a Capitalei. Facem precizarea că societatea deține Atestatul nr 12959 din 11/12/ 2017, eliberat de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.