Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primăria Municipiului București va realiza 70 km de piste pentru bicicliști

Primăria Municipiului București va realiza 70 km de piste pentru bicicliști

Un articol de: - 04 Mai 2018, 15:50
Primăria Municipiului București va realiza 70 km de piste pentru bicicliști Eveniment

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de astazi, proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta in zona centrala a Municipiului Bucuresti” – Traseu 1- Piata Victoriei- b-dul Aviatorilor - b-dul Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Soseaua Pipera – Str. Alexandru Serbanescu – b-dul Aerogarii – DN1- Piata Presei Libere-Soseaua Kiseleff- b-dul Constantin Prezan.    

Proiectul a fost aprobat cu 37 de voturi pentru si 12 abtineri. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 6 consilieri PNL, 3 consilieri PMP si 4 consilieri ALDE, in timp ce 12 consilieri USR s-au abtinut.

Potrivit proiectului, se va realiza o retea de piste pentru biciclisti care insumeaza cca. 70 de km, precum si legarea acesteia pe principalele directii N-S si E-V cu o retea de acces de cca 27 de km. Pistele vor fi realizate pe 34 strazi cu o lungime de 7.7 km, urmand a fi amplasate si 6 parcari publice pentru biciclete.

In implementarea proiectului se va adopta o latime a caii de rulare pentru biciclisti de 1.5 m (pentru un singur sens), pentru spatiul de siguranta vertical se recomanda o inaltime minima de 2.5 m, iar la trecerile pe sub pasaje si tuneluri de 3.5 m.

Potrivit raportului de specialitate, printre obiectivele stabilite se numara:

-         Integrarea Municipiului Bucuresti in reteaua europeana pentru ciclisti – drumuri verzi – Retea Metropolitana de Trasee Cicloturistice,

-         Promovarea a tuturor tipurilor de deplasare urbana: mersul la serviciu si deplasarea in interes de serviciu, curier urban rapid sau chiar servicii publice pe bicicleta ca factor de eficienta economica, cumparaturi, turism pe baza centrelor de inchiriere, relaxare, sport,

-         Cresterea sigurantei traficului ciclistilor si a pietonilor pe arterelor de circulatie existente,

-         Diminuarea efectelor poluarii aerului asupra mediului si sanatatii populatiei, cauzate de emisiile de gaze de esapament,Se plimba prin Centrul Vechi din București, când a auzit țipete înfundate venind de nicăieri. A fugit. Ajuns acasă, a căutat pe net și a aflat ce i s-a întâmplat: "Nu voi mai călca acolo!"

-         Incadrarea emisiilor in valorile - limita admisa la nivel european, pentru aerul ambiant. Incadrarea emisiilor in valorile - limita admisa la nivel european, pentru aerul ambiant”.  

Traseele pistelor de biciclisti vor fi amplasate in principal pe platforma comuna cu partea carosabila, sau, acolo unde ele exista si profilul transversal permite, pe platforma comuna cu trotuarul pietonal.   

Valoarea proiectului este de 1,3 milioane de euro (inclusiv TVA), iar durata de executie este de 4 luni.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Gabriela Firea