Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primăria Sectorului 4 începe, luni, lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni. Daniel Băluță: Investiția va aduce extrem de multe beneficii comunității

Primăria Sectorului 4 începe, luni, lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni. Daniel Băluță: Investiția va aduce extrem de multe beneficii comunității

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 17 Ian 2021, 17:39
Primăria Sectorului 4 începe, luni, lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni. Daniel Băluță: Investiția va aduce extrem de multe beneficii comunității Eveniment

Primăria Sectorului 4 a anunțat că de luni, 18 ianuarie, ora 10.00, încep lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni, „cel mai important proiect realizat vreodată de o administație locală”. Acestea vor debuta cu devierea rețelelor de utilități aflate în trama stradală, astfel că traficul pe această arteră cu patru benzi va fi restricționat pentru următoarele 45 de zile.

Dată fiind această situație, șoferii trebuie să circule cu maximă atenție. Cele două benzi de circulație de ieșire din București vor fi închise. Traficul va fi restricționat pe o lungime de 500 de metri între sediile companiilor Toyota și CanPack.

 

Luni încep lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni

 

„Este un pas extrem de important pe care Primăria Sectorului 4 îl face la începutul acestui an. De mâine, ne apucăm de treabă! Începem lucrările la noua stație de metrou de pe Șoseaua Berceni.  O perioadă vom fi nevoiți să circulăm cu restricții, însă trebuie să avem răbdare și să conducem cu atenție. Realizarea acestei stații va aduce extrem de multe beneficii comunității noastre, de aceea trebuie să fim cumpătați pe parcursul desfășurării acestor lucrări”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Noua stație de metrou  va avea o lungime de 1,6 kilometri și va fi construită între stația Berceni, actualul capăt de linie al magistralei 2 de metrou, și Șoseaua de Centură. 

Stația, cu o suprafață desfășurată de 15.100 mp, va fi una supraterană:  o clădire cu subsol, parter și două etaje și va avea șase zone pietonale, două dintre acestea vor fi situate pe partea opusă a șoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

În imediata apropiere va fi construită și o parcare de tip park&ride pentru toți cei care vor să ajungă în centrul Capitalei și doresc să folosească metroul ca mijloc de transport.
 

Diana Şoşoacă s-a dat în spectacol, în plenul Parlamentului: l-a chemat pe Marcel Ciolacu la protestul din 7 martie şi a desfiinţat bugetul