Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primăria Sectorului 4: Sprijin financiar pentru persoanele rămase fără venituri în urma crizei COVID-19

Primăria Sectorului 4: Sprijin financiar pentru persoanele rămase fără venituri în urma crizei COVID-19

Un articol de: Traian Avarvarei - 25 Mar 2020, 22:29
Foto: facebook.com/PrimariaSectorului4 Eveniment

Primăria Sectorului 4 anunță că va susține financiar familiile cu venituri reduse sau rămase fără niciun venit ca urmare a restricțiilor impuse mai multor companii prin decretele militare emise pentru stoparea răspândirii infecțiilor cu noul tip de coronavirus, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Măsurile de ajutorare a acestor familii sunt cuprinse într-o Hotărâre de Consiliu Local (HCL) pe care primarul Daniel Băluță o va supune aprobării Consiliului Local al Sectorului 4.  Acestea sunt gândite pentru a acoperi cheltuieli de bază cum sunt alimentele, medicamentele sau produsele igienico-sanitare.

Ajutoarele de urgență vor fi acordate numai pentru perioada stării de urgență și vor fi virate în contul curent al titularului.

Astfel o persoană singură va primi 500 de lei lunar, pentru o familie cu un copil se va acorda suma de 700 de lei/lună, iar o familie cu doi sau mai mulți copii va beneficia de 1.000 de lei în fiecare lună.

”Solicitările privind acordarea acestui tip de ajutor de urgență vor fi transmise online către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, însoțite de actele de identitate și o declarație pe propria răspundere din care să rezulte încetarea raporturilor de muncă în timpul stării de urgență, precum și respectarea unor alte condiții cumulative precum:

cel puțin unul dintre membrii familiei să nu poată beneficia de ajutor de șomaj; veniturile lunare să nu depășească 1.000 de lei pe membru de familie; să nu aibă altă surse de venit; să nu dețină depozite bancare mai mari de 1000 de lei”, se mai arată în comunicatul citat.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Primaria Sectorului 4,   Daniel Baluta