Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primăria Urlați a cumpărat coșuri de gunoi la preț de frigidere (FOTO, VIDEO)

Primăria Urlați a cumpărat coșuri de gunoi la preț de frigidere (FOTO, VIDEO)

Un articol de: - 29 Mar 2018, 11:40
Primăria Urlați a cumpărat coșuri de gunoi la preț de frigidere (FOTO, VIDEO) Eveniment

Primăria oraşului Urlaţi a achiziţionat 70 de coşuri de gunoi la preţul de 1.100 de lei bucata, edilii oraşului fiind acuzaţi că au cheluit banii iresponsabil.

Pentru a se apăra, viceprimarul a dat foc câtorva ziare şi le-a aruncat aprinse în pubelă, despre care se spune că este ignifugă, informează B1 TV.

”Văd că se face un tam - tam prea mare pe preţul acestui coş de gunoi. Noi, pe parcursul anilor precedenţi, am achiziţionat diverse coşuri de gunoi la preţuri diferite şi am constatat că erau vandalizate, şi se dădeau foc, nu rezistau la intemperii, la razele solare, mă rog. Atunci am căutat pe SEAP coşuri de gunoi rezistente la foc, la intemperii, raze ultraviolete, la distrugeri şi, din ofertele avute, asta a fost oferta cea mai avantajoasă. Probabil că preţul este mare, dar ţinând cont că aceste pubele sunt de calitate şi că ar trebui să reziste undeva la cinci, şase, zece ani faţă de celelalte cărora li s-au dat foc aruncând ţigări, poate şi intenţionat. Am avut şi coşuri din metal. S-au distrus şi astea, lovite cu piciorul. Mă rog, ăştia sunt oamenii”, a declarat Lazăr Stan, viceprimarul oraşului Urlaţi.

Decizia acestei achiziţii a venit odată cu primăvara, „vicele” susţinând că a vrut să schimbe puţijn faţada oraşului.

De asemenea, acesta a menţionat că se săturase să vadă în centrul oraşului coşurile de gunoi vandalizate de golanii localităţii sau distruse de intemperii.

Însă, nu mulţi au fost de acord cu părerea viceprimarului, iar Liviu Drăgan, consilier local consideră că primarul nu a cheltuit banii cu chibzuinţă, atâta vreme cât aceeaşi societate de la care au fost achiziţionate pubelele avea la vânzare şi alte coşuri de gunoi cu aceleaşi calităţi dar cu un preţ de zece ori mai mic.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Un meteorit a căzut pe Pământ, fără să lovească pe cineva. Dar, la câteva zile distanţă, oamenii au început să se îmbolnăvească grav

Primarul Oraşului, care nu era în momentul acela la primărie, şi-a exprimat dezaprobarea faţă de scandalul iscat de consilierul Drăgan, pe Facebook.

 În primul rând, vă mulţumim pentru grija Dvs. pentru binele urbei noastre, dar şi a altor cetăţeni <> în mod direct de costul coşurilor de gunoi (…). Nu ne batem joc de banii publici şi nici de cetăţenii oraşului, dimpotriva, din respect, am ales să cumpăram nişte produse de calitate, direct de la producator, o societate care le fabrică în Cehia, coşurile fiind importate. (…)  Cosurile achizitionate şi mult discutate (…) sunt fabricate din polietilenă ce absoarbe impacturile, stabilizată la UV, rezistente la foc şi acte de vandalism. Menţionăm faptul că şi acum 10 ani am mai cumpărat câteva coşuri de gunoi stradale, similare, de la aceeaşi societate şi, tocmai datorită faptului că, în timp, am constatat că acestea s-au dovedit a fi cele mai fiabile dintre toate modelele de coşuri achiziţionate de-a lungul timpului, am decis să le achizitionăm.  Si atunci, de ce, Stimate Domnule Consilier, considerati ca orasul nostru nu ar merita ceea ce este mai bun? (…)Stiţi, românul are o vorba: Suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine, expresie cu origini în legile comertului: <>”, scrie pe pagina de facebook Marian Machitescu, edilul oraşului Urlaţi.  

Citeşte mai multe despre:   Stiri Urlați,   cos de gunoi,   frigider