Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primarul Capitalei, discuții cu reprezentanții transportatorilor la sediul Municipalității 

Primarul Capitalei, discuții cu reprezentanții transportatorilor la sediul Municipalității 

Un articol de: - 20 Dec 2017, 16:34
Primarul Capitalei, discuții cu reprezentanții transportatorilor la sediul Municipalității  Eveniment

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut miercuri, o întâlnire cu reprezentanții transportatorilor, la sediul Municipalității.

În cadrul reuniunii s-a discutat despre o serie de măsuri care urmează a fi luate pentru a îmbunătăți confortul și siguranța călătorilor, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Generale. 

"Ne dorim că transportul de călători, atât în București cât și în localitățile din județul Ilfov, să fie realizat la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Vom implementa astfel un program care prevede 58 de trasee între București și toate localitățile din Ilfov, acestea însumând 1.150 de km, cu 300 de km mai mult decât exista în prezent. Vorbim despre București și 40 de localități din județul Ilfov, adică 8 orașe și 32 de comune, care vor beneficia de un sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să contribuie la dezvoltarea economică a zonei metropolitane.

Aceste trasee vor fi asigurate atât de RATB cât și de operatorii privați, care sunt partenerii noștri și doresc, astfel, să vă asigur că Municipalitatea încurajează piața privată și dorește o colaborare legală și exclusiv în interesul cetățenilor zonei metropolitane, care trebuie să beneficieze de un transport de modern, de calitate. Subliniez încă o dată că nu eliminăm operatorii privați care respectă legea și își respectă călătorii, iar în acest scop vom avea o serie de întâlniri regulate, astfel încât implementarea măsurilor prevăzute de PMUD să fie făcută cât mai corect, în beneficiul cetățenilor", a declarat primarul Capitalei. 

În cadrul întâlnirii, reprezentanții Primăriei au prezentat noul Program de transport public de călători București-Ilfov și regulamentul de transport public de călători în această regiune.

Cele două documente care vor fi puse în dezbatere publică în perioada următoare, când se va publica și anunțul de intenție privind licitația de atribuire a celor 58 de trasee.

Cele 40 de localități din județul Ilfov, care vor fi conectate cu Bucureștiul prin noile trasee de transport sunt:

8 ORAȘE: Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popești Leordeni, Voluntari

ȘI 32 DE COMUNE: 1 Decembrie, Afumați, Balotești, Berceni, Brănești, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăști-Ilfov, Dascalu, Dobroești, Domnești, Dragomirești Vale, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Nuci, Periș, Petrachioaia, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Tunari și Vidra.A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Citeşte mai multe despre:   Primarul Capitalei,   Gabriela Firea