Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primarul Capitalei: ELCEN reduce poprirea pe contul RADET de la 100% la 50%

Primarul Capitalei: ELCEN reduce poprirea pe contul RADET de la 100% la 50%

Un articol de: - 13 Oct 2015, 23:00
Primarul Capitalei: ELCEN reduce poprirea pe contul RADET de la 100% la 50% Foto: romaniacurata.ro Eveniment

ELCEN a decis să reducă la jumătate poprirea pe contul RADET, astfel încât Regia să poată face reparațiile necesare funcționării normale a sistemului, a declarat Șefănel Dan Marin, Primarul General interimar, potrivit Agerpres.

''Ne-am aflat în situația în care distribuitorul de agent termic RADET are de executat în continuare aproximativ zece lucrări de reparații majore. (...) La masa negocierilor împreună cu directorul Nicolaescu (directorul general al ELCEN, Marcel Nicolaescu — n.r.) dânșii au luat decizia ieri să reducă poprirea pe contul escrow de la 100% la 50%, astfel încât RADET să poată face în perioada imediat următoare acele reparații necesare funcționării normale a sistemului'', a susținut Marin în cadrul unei conferințe de presă.

El a mai spus că fără ajutorul guvernului nu va putea fi rezolvată situația în ceea ce privește datoriile pe care le are ELCEN către furnizori și în ceea ce privește datoriile pe care le are RADET către ELCEN.

''Suma solicitată ca și ajutor de căldură, care este justificată până la cel mai mic leuț în deconturi foarte bine structurate, este de 300 de milioane de lei. Noi vă spunem suma solicitată pentru ca ELCEN să își poată plăti parte din datorii, este o sumă la care împreună cu ceea ce virăm din bugetul Primăriei Capitalei, împreună cu o sumă eu spun că destul de mare și aproape 50 de milioane de lei ce a fost găsită în urma rectificării bugetare și pe aceasta cale vă și anunț că mâine proiectul de rectificare va fi urcat pe site pentru a fi în dezbatere publică. Deci, această sumă de 50 de milioane a rezultat în urma unor tăieri a bugetelor instituțiilor pe de o parte subordonate Consiliului și pe o parte a direcțiilor aflate în surbordinea primarului general'', a mai declarat Primarul General interimar.

El a mai spus că Primăria Capitalei nu va mai suporta și în acest an cheltuielile cu organizarea Revelionului în Piața Constituției.

''Sper să găsim niște resurse și susținere din partea altor instituții publicitare, în niciun caz anul acesta acest eveniment nu va fi susținut din banii Primăriei, adică undeva la două milioane — 2,5 milioane de lei'', a adăugat edilul.

Pe de altă parte, Marcel Nicolaescu, directorul general ELCEN, a declarat că nu va cere creșterea prețului gigacaloriei.

Citeşte mai multe despre:   ELCEN,   RADET,   caldura,   datorii