Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primarul Daniel Băluță, în plenul Comitetului European al Regiunilor: „Nevoile oamenilor să stea la baza redactării tuturor politicilor publice europene!”

Primarul Daniel Băluță, în plenul Comitetului European al Regiunilor: „Nevoile oamenilor să stea la baza redactării tuturor politicilor publice europene!”

Un articol de: Ramona Zaharia - 07 Mai 2021, 17:11
Primarul Daniel Băluță, în plenul Comitetului European al Regiunilor: „Nevoile oamenilor să stea la baza redactării tuturor politicilor publice europene!” Eveniment

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, a luat cuvântul, vineri, la cea de-a 144-a ședință plenară a Comitetului European al Regiunilor (CoR), în calitatea sa de membru cu drepturi depline al acestui for reprezentativ pentru aproximativ un milion de aleși locali din Europa.

În cadrul intervenției sale, Daniel Băluță le-a vorbit celorlalți membri ai CoR despre faptul că nevoile oamenilor reprezintă pilonul principal ce trebuie să stea la baza redactării tuturor politicilor publice europene.

„Consider că acum este momentul ca liderii europeni să asculte cu adevărat vocea oamenilor. Acum este momentul ca fiecare comunitate, fiecare oraș, să-și pună cu adevărat amprenta asupra propriei dezvoltări, bazată pe o absorbție accelerată a fondurilor nerambursabile disponibile în acest domeniu”, a declarat Daniel Băluță, la dezbaterea la care a participat, alături de președintele CoR, Apostolos Tzitzikostas și de liderii locali europeni, și fostul președinte al Consiliului European, Herman van Rompuy, actual conducător al grupului la nivel înalt privind democrația europeană, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4.

Totodată, edilul a susținut că oamenii așteaptă de la liderii politici deschidere către noi orizonturi.

„Viitorul nostru, împreună, este cheia de care avem nevoie pentru a deschide ușa către noi orizonturi, în calitatea noastră de lideri europeni locali. Aceasta este cea mai bună modalitate de a asculta vocile și nevoile oamenilor din comunitățile noastre. Nu mai putem tolera o viziune care nu este incluzivă. Ar trebui să evităm discuțiile despre înființarea, spre exemplu, a  unei Ligi Speciale de Fotbal, care ar lăsa în urmă pe cei mai puțin norocoși, puternici sau bogați”,  a mai declarat primarul sectorului 4.

Comitetul European al Regiunilor este un organism consultativ al UE, format din reprezentanți ai celor 27 de state membre, aleși la nivel local și regional, care își pot exprima prin intermediul CoR, opiniile cu privire la legislația UE care are impact asupra regiunilor și orașelor.

Înființat în anul 1994, CoR este complementar celor trei instituții comunitare – Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană și Parlamentul European, având rolul de a reprezenta interesele colectivităților locale și regionale.

Comitetul Regiunilor este format din 329 de membri, cu tot atâția supleanți, repartizați între cele 27 de state membre, după cum urmează: câte 24 pentru Germania, Franța și Italia; câte 21 pentru Spania și Polonia; 15 pentru România; câte 12 pentru Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Grecia, Portugalia, Suedia, Țările de Jos și Ungaria; câte 9 pentru Croația, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Lituania și Slovacia; câte 7 pentru Estonia, Letonia și Slovenia; câte 6 pentru Cipru și Luxemburg; 5 pentru Malta.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Daniel Baluta,   Primaria Sectorului 4