Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primarul Devei, despre decizia CCR: „Eu sunt cât se poate de hotărât să duc lucrurile la bun sfârșit”

Primarul Devei, despre decizia CCR: „Eu sunt cât se poate de hotărât să duc lucrurile la bun sfârșit”

Un articol de: - 07 Iul 2016, 09:34
Primarul Devei, despre decizia CCR: „Eu sunt cât se poate de hotărât să duc lucrurile la bun sfârșit” Foto: capital.ro Eveniment

Curtea Constituțională, a decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, că primarii condamnați cu suspendare își vor pierde mandatele, la fel ca cei care sunt condamnați cu executare. În acest fel, este amenințată președintelui Klaus Iohannis la legea staututului aleșilor locali, potrivit voceastrazii.com.

Mircia Muntean, primarul Devei, este condamnat definitiv la patru ani cu suspendare pentru abuz în serviciu, iar acum este în pragul de a-și pierde mandatul.

„O decizie a Curții totdeauna este corectă, nu se discută, este aplicabilă; numai că trebuie să obținem minuta, deci hotărârea propriu-zisă, care se publică în 45 de zile în Monitor și face trimitere la retrimiterea legii în Parlament și la discutarea ei cu articolul respectiv modificat, cee ace înseamnă o zi, o lună, trei luni, cinci luni, opt luni…”, a declarat, pentru Vocea Străzii, Mircia Muntean.

Primarul Devei a precizat că până când află dacă-și pierde mandatul sau nu va răspunde presei la telefoane și va rezolva problemele oamenilor care m-au ales.

„Eu în acest timp voi răspunde presei la telefoane, voi rezolva problemele oamenilor care m-au ales… Eu sunt cât se poate de hotărât să duc lucrurile la bun sfârșit. Să întrebați dacă se aplică acum sau la următorii primari aleși. Eu acum zâmbesc, plâng și sunt necăjit. Astea le știu eu bine și în rest nu sunt probleme”, mai spune Mircia Muntean.

Senatorul Haralambie Vochițoiu precizează însă că în cel mai scurt timp trebuie aplicată decizia Curții Constituționale. „Nu pot comenta un caz particular. Reține, eu nu comentez la cazul Mircia Muntean, comentez la modul general care e procedura legală. După ce Curtea Constituțională a dat verdictul acesta, legea spune așa, că în cel mai scurt timp – asta poate fi o zi, trei, 30 de zile – Parlamentul sau Guvernul pune în acord legea existentă cu decuzia Curții”, a declarat Vochițoiu.

Citeşte mai multe despre:   decizie,   CCR