Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primarul din Piatra Neamț, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare: Decizia nu este definitivă

Primarul din Piatra Neamț, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare: Decizia nu este definitivă

Un articol de: Redacția B1.ro - 11 Iun 2019, 17:09
Primarul din Piatra Neamț, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare: Decizia nu este definitivă Foto: pixabay.com Eveniment

Primarul din Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia pronunțată marți de judecătorii de la Curtea de Apel Bacău nu este definitivă, informează Agerpres. 

Edilul a primit această condamnare într-un dosar care privește un schimb de terenuri între Primăria Piatra-Neamţ şi omul de afaceri Mihai Apopii.

În același dosar au primit condamnări la 3 ani de închisoare cu suspendare omul de afaceri Mihai Apopii, fostul secretar al municipalităţii, Vasile Vişan, şi evaluatorul Vasile Zăpor, în timp ce notarul public Alexandru Casapu şi fostul şef al Serviciului de Administrare al Patrimoniului din cadrul Primăriei Piatra-Neamţ, Marin Bordei, au fost consamnați la câte 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare. 

De asemenea, aceștia trebuie să muncească în folosul comunității pentru o perioadă de 90 de zile lucrătoare.

Potrivit procurorilor anticorupție, "în perioada 20 - 28 ianuarie 2010, inculpaţii Chitic Dragoş Victor şi Vişan Vasile, (...) beneficiind de ajutorul inculpatului Bordei Marin, cu încălcarea dispoziţiilor legale, au semnat şi avizat mai multe documente care au stat la baza emiterii, de către Consiliul Local Piatra Neamţ, a unei hotărâri prin care a fost inventariată, la o valoare mult diminuată, o suprafaţă totală de 21.055 mp teren de pe raza municipiului. În baza acelei hotărâri, în data de 18 februarie 2010 a fost încheiat un contract prin care Consiliul Local Piatra Neamţ, reprezentat de inculpaţii Chitic Dragoş Victor şi Vişan Vasile, a cedat inculpatului Apopii Mihai proprietatea suprafeţei menţionate mai sus, evaluată la suma de 576.278 lei în schimbul unui teren în suprafaţă de 11.156 mp situat pe raza aceluiaşi municipiu, evaluat la suma de 973.629 lei".

Citeşte mai multe despre:   Stiri Piatra Neamț,   Dragos Chitic