Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primarul Sectorului 1: Patriarhia a cerut primăriilor de sector să dea câte 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului (VIDEO)

Primarul Sectorului 1: Patriarhia a cerut primăriilor de sector să dea câte 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului (VIDEO)

Un articol de: - 31 Iul 2016, 14:07
Primarul Sectorului 1: Patriarhia a cerut primăriilor de sector să dea câte 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului (VIDEO) Eveniment

Patriarhia a cerut primăriilor de sector câte 10 milioane de lei pentru Catedrala Neamului! Sunt dezvăluirile făcute de primarul sectorului 1 Dan Tudorache. În urma solicitării, consilierii PSD de la Sectorul 1 au hotărât să înainteze această propunere printr-un proiect, în şedinţa de Consiliu Local, informează B1TV.

"Toţi primarii au spus că au primit această solicitare, era normal ca PSD să o treacă pe ordinea de zi. Nu a trecut, asta este. Este normal ca fiecare administraţie să dea câte un pic şi pentru spitale, şi pentru cultură, şi pentru... mă refer la chestii naţionale, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, după ce a anunţat că Patriarhul Daniel au cerut, oficial, fiecărei primării de Sector din Capitală suma de 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului.

Explicațiile edilului au venit la o zi după ce propunerea de a aloca această sumă de bani pentru proiectul Catedralei a fost respins de Consiliul Local al Sectorului 1.

Întrebat dacă a existat o consultare a cetăţenilor privind alocarea banilor pentru catedrală, primarul a subliniat că locuitorii sectorului 1 i-au ales pe consilieri și în consecință aceștia îi reprezintă.

"Aceasta este o solicitare a unui grup din cadrul Consiliului. E o cerere din partea Patriarhiei. Eu vin în faţa Consiliului şi Consiliul şi consilierii sunt reprezentanţi ai cetăţenilor Sectorului 1. Înseamnă că, dacă această cerere nu a trecut, locuitorii nu au dorit această atribuire de fonduri." a declarat primarul de la sectorul 1.

Despre propunerea USB de a se acorda acum două milioane de lei pentru Catedrală şi apoi să se organizeze o consultare a cetăţenilor, Dan Tudorache a precizat că este mai întâi nevoie de o consultare.

Potrivit edilului, deşi proiectul PSD a fost respins în şedinţa de joi a Consiliului Local, orice alt grup politic poate veni cu o altă propunere, în celelalte şedinţe.

Consilierul USB la Sectorul 1 Clotilde Armand a declarat în urmă cu două zile că USB s-a abţinut la votul privind alocarea unei sume de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, însă a dorit alocarea a două milioane de lei şi consultarea cetăţenilor privind oportunitatea cheltuirii restului de bani pentru spitale.

Primarul Sectorului 1: Patriarhia a cerut primăriilor de sector să dea câte 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii NeamuluiVenise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

 

Citeşte mai multe despre:   Catedrala Mântuirii Neamului ,   Patriarhia Romana