Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primarul Timișoarei, mesaj pentru Valeriu Gheorghiță: Suntem gata să punem la dispoziţia DSP toate cele 11 centre de vaccinare, dar nu ne dorim ca acestea să fie spaţii de muzeu / Care sunt solicitările lui Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, mesaj pentru Valeriu Gheorghiță: Suntem gata să punem la dispoziţia DSP toate cele 11 centre de vaccinare, dar nu ne dorim ca acestea să fie spaţii de muzeu / Care sunt solicitările lui Dominic Fritz

Un articol de: Elena Stanciu - 22 Ian 2021, 14:24
Primarul Timișoarei, mesaj pentru Valeriu Gheorghiță: Suntem gata să punem la dispoziţia DSP toate cele 11 centre de vaccinare, dar nu ne dorim ca acestea să fie spaţii de muzeu / Care sunt solicitările lui Dominic Fritz Foto: Facebook / Dominic Fritz Eveniment

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că este gata să deschidă toate cele 11 centre de vaccinare de pe teritoriul Municipiului, însă nu vrea ca ”acestea să fie spații de muzeu”. Edilul face această precizare într-o scrisoare pe care i-a adresat-o coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, căruia îi cere mai multă credibilitate, precum și o îmbunătățire a criteriilor de alocare a dozelor de vaccin anti-COVID-19.

 

Dominic Fritz, scrisoare către coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță: Ce nemulțumiri are primarul 

 

Dominic Fritz afirmă că Centrul Regional de Distribuţie Timişoara a primit cele mai puține doze de vaccin, în condițiile în care în județul Timiș s-au făcut foarte multe testări și a impus măsuri de restricție și, cu toate acestea, rata de infectare cu coronavirus este în continuare ridicată.

"În calitatea mea de primar al Municipiului Timişoara am o obligaţie de transparenţă şi eficienţă faţă de oamenii care trăiesc în acest oraş. Pentru a ne putea organiza pe măsura aşteptărilor şi pentru a menţine încrederea cetăţenilor în acţiunea de vaccinare, avem nevoie, cel puţin la nivel local, de mai multe date, mai multă predictibilitate şi de criterii îmbunătăţite de alocare a vaccinurilor”, se arată în scrisoarea edilului din Timișoara, citată de News.ro.

În aceste condiții, Dominic Fritz îi cere lui Valeriu Gheorghiță să ia în calcul varianta ca numărul de reproducție R a virusului SARS-CoV-2 să fie luată în calcul pentru alocarea numărului de doze de vaccin. Un alt criteriu de alocare propus de Fritz este cel al numărului de programări la vaccinare dintr-o anumită zonă.

"La nivelul Municipiului Timişoara suntem gata în câteva zile să punem la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică toate cele 11 centre de vaccinare ce ne-au fost alocate, dar nu ne dorim ca acestea să fie spaţii de muzeu”, mai scrie Dominic Fritz, care cere de la centru o serie de date în funcție de care să fie adaptat ritmul de deschidere a centrelor de vaccinare.

Astfel, primarul din Timișoara vrea o proiecţie a numărului de doze ce vor fi repartizate pentru fiecare judeţ, oraş-centru de vaccinare, lunar; o proiecţie aproximativă lunară a numărului de centre/fluxuri ce vor fi repartizate judeţului, respectiv oraşelor, nu în ultimul rând pentru a putea planifica detaşarea şi angajarea personalului medical pentru fiecare centru; numărul de doze distribuite la nivel de judeţ, la fiecare tranşă de vaccin; numărul de doze distribuite la nivelul fiecărui UAT care are centre de vaccinare, la fiecare tranşă de vaccin; numărul de doze distribuite/administrate/pierdute/stoc final la nivelul fiecărui centru de vaccinare, zilnic și  numărul de persoane înscrise pentru vaccinare lunar la nivelul fiecărui UAT.

 Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Două centre de vaccinare deschise în acest moment la Timișoara 

 

În acest moment, la Timișoara sunt deschise două centre de vaccinare: unul la Iulius Mall și celălalt la Spitalul CFR.

Medicul Valeriu Gheorghiță declara în conferința de presă din 19 ianuarie că până acum, România a primit aproape 600.000 de doze de vaccin anti-COVID-19.

”Sunt 595.979 de doze, recalculate după ce a fost crescut numărul de doze per flacon, la compania BioNTech/Pfizer, de la cinci la șase doze. Au fost distribuite până acum circa 331.097 de doze. În stoc se regăsesc 268.883 de doze, la care se adaugă 14.000 de doze de la companie Moderna”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Citeşte mai multe despre:   Dominic Fritz,   Stiri Timisoara,   Valeriu Gheorghita