Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primele condamnări în dosarul ”Cocaina de la Marea Neagră”. Ce pedeapsă au primit cei doi sârbi prinși de DIICOT

Primele condamnări în dosarul ”Cocaina de la Marea Neagră”. Ce pedeapsă au primit cei doi sârbi prinși de DIICOT

Un articol de: Catinca Giosanu - 17 Noi 2020, 09:26
Primele condamnări în dosarul ”Cocaina de la Marea Neagră”. Ce pedeapsă au primit cei doi sârbi prinși de DIICOT Eveniment

Magistrații au pronunțat o primă sentință în dosarul ”Cocaina de la Marea Neagră”, dosar în care au fost trimiși în judecată nu mai puțin de șaisprezece persoane. Printre acestea se află și doi cărăuși sârbi, Krstic Tode și Cvetkovic Nenad, care au primit câte 9 ani și 4 luni de închisoare în cazul capturii-record de droguri din Delta Dunării, din 2019, despre care DIICOT spunea că valoarea totală putea ajunge la peste 300 de milioane de euro.

 

 

Condamnări la închisoare în cazul tonei de cocaină de la Marea Neagră
 

 

În ședința din 13 noiembrie, procurorii de la Tribunalul Tulcea i-a condamnat pe Krstic Tode și pe Cvetkovic Nenad, după ce pedepsele au fost contopite în cazul fiecăruia, se arată în soluția făcută publică pe portalul instanței de judecată.

Cei doi cărăuși sârbi au fost condamnaţi de magistraţii Tribunalului Tulcea la câte 9 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic internaţional de droguri. De menționat este că sentinţa nu este definitivă.

Krstic Tode și Cvetkovic Nenad au venit în România pentru a transporta pe cale rutieră cocaina în afara teritoriului ţării noastre, către Europa de Vest şi Balcanii de Vest.

„În  perioada ianuarie 2019-martie 2019, inculpaţii s-au constituit  într-un grup infracţional organizat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud –Brazilia, Portul Belem, furnizată de inculpatul N.E.N.J. zis «Sheik-ul» (cetăţean libanez cu reşedinţa în Brazilia), iar ulterior de a extrage această cantitate de cocaină din apele teritoriale româneştiale Mării Negre şi de a o preda persoanelor din cadrul grupării infracţionale responsabile cu transportul acesteia spre ţări din Europa de Vest şi Balcanii de Vest, în vederea plasării pe pieţele din Europa”, se arată în rechizitoriu.

De asemenea, Tribunalul Tulcea i-a obligat pe „inculpaţii Krstic Tode şi Cvetkovic Nenad la plata sumei de 16000 lei cheltuieli judiciare către stat, câte 8000 lei pentru fiecare. Cu apel în 10 zile de la comunicare”.A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Cei doi bărbați  sunt deocamdată singurii condamnați ai rețelei internaționale despre care reprezentanții Poliției Române au spus că importa cantități uriașe de cocaină pură din America de Sud, prin România, pentru a fi apoi preparate și distribuite pe piața neagră din vestul Europei. În momentul de față, alte șaptesprezece persoane sunt date în urmărire internațională în acest caz.

 

 

Captură de peste o tonă de cocaină

 

 

Anul trecut, investigațiile polițiștilor și procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au dus la descoperirea a peste 1.040 de kilograme de cocaină în interiorul unei bărci.

„În dimineaţa zilei de vineri, 22 martie, pe malul Mării Negre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe din Tulcea, a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal şi în barcă se aflau mai multe pachete suspecte învelite în cauciuc. […] Răsturnarea ambarcaţiunii a fost un lucru accidental, iar depistarea cantităţii de cocaină prezentată în aceşti saci a fost rodul unei ample investigaţii”, a precizat fostul procuror șef DIICOT, Felix Bănilă, în martie 2019, conform Libertatea.ro.

Citeşte mai multe despre:   cocaina,   Marea Neagra,   condamnat la inchisoare