Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primii kilometri din centura Bacăului, inaugurați în secret de CNAIR. Ştefan Etveş: „Istoria drumului a început în Guvernul Ponta, când niște turci au câștigat contractul, au luat banii și au plecat” (VIDEO)

Primii kilometri din centura Bacăului, inaugurați în secret de CNAIR. Ştefan Etveş: „Istoria drumului a început în Guvernul Ponta, când niște turci au câștigat contractul, au luat banii și au plecat” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Sep 2020, 11:21
Primii kilometri din centura Bacăului, inaugurați în secret de CNAIR. Ştefan Etveş: „Istoria drumului a început în Guvernul Ponta, când niște turci au câștigat contractul, au luat banii și au plecat” (VIDEO) Eveniment

CNAIR a dat drumul în mare secret la primii kilometri din centura Bacăului. Este vorba despre controversata variantă ocolitoare a oraşului. Ştefan Etveş, jurnalist B1 TV și realizatorul emisiunii ”Drumurile noastre”, a explicat traseul sinuos al acestei investiții. „Istoria ei a început în Guvernul Victor Ponta, când niște turci au câștigat contractul, au luat banii și au plecat”. Potrivit jurnalistului, Compania de drumuri ar fi trebuit să deschidă această centură încă din mai - iunie. Centura Bacăului are 30 de kilometri, din care o parte e la profil de autostradă, iar cealaltă e construită ca drum național. Etveş a remarcat apoi o coincidență extraordinară: 23-24 de kilometri de drumuri urmează să fie inaugurați fix în septembrie, lună de alegeri.

 

Ştefan Etveş, despre lucrările la centura Bacăului
 

„Această centură controversată... istoria ei a început în Guvernul Victor Ponta, când niște turci au câștigat contractul, au luat banii și au plecat. S-a relicitat în 2017, s-a terminat contractul în 2019, în luna martie au început lucrările și această centură, practic o parte din ea e gata din luna mai-iunie. Din cei aproximativ 30 de kilometri de centură, undeva între 16 și 20 sunt la profil de autostradă, iar 7,5 kilometri sunt construiți ca drum național. 

Compania de drumuri ar fi trebuit să deschidă această centură încă din luna mai - iunie. Surprinzător, am aflat în această dimineață că, în mare secret, au deschis cei 7,5 kilometri de drum național, parte din centura Bacău.

Practic, românii care traversează municipiul Bacău pentru a merge în Iași, Suceava, în partea de nord a țării a Moldovei nu vor mai fi nevoiți să intre și să parcurgă tot municipiul Bacău pentru a ajunge în partea de nord.

Mie mi se pare foarte interesant de ce au ținut secret acest lucru, că noi, în emisiunea ”Drumurile noastre”, am ajuns acolo printre primii, ne-am plimbat pe centură și am și găsit un concurs de biciclete acolo. Vă aduceți aminte, în 2019, Viorica Dăncilă s-a plimbat pe șantier. Dânsa a avut dreptate: prima dată au circulat bicicliștii pe centura Bacău, nu șoferii”, a afirmat jurnalistul B1 TV Ştefan Etveş.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

23-24 de kilometri de autostradă, inaugurați în lună de alegeri

 

Etveş s-a amuzat apoi, remarcând faptul că ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu a putut fi prezent chiar când avea ocazia să se laude cu o investiție, fie ea și de câțiva kilometri. Jurnalistul a mai spus apoi că fix în lună de alegeri, absolut întâmplător, urmează să fie inaugurați 23-24 de kilometri.

„Am tot spus în emisiunea ”Drumurile noastre”, vreo trei săptămâni la rând, că e necesară deschiderea acestei centuri-muzeu. E foarte interesant faptul că domnul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, a lipsit de la inaugurare. Prima inaugurare a Guvernului. Ei care abia așteptau să se laude cu câțiva kilometri de centură sau autostradă, să dea cu artificii.

Nu știu dacă are legătură acest secret cu accidentul. Mâine, românii vor avea alți 5 kilometri între Biharia și Borș. Tocmai acum când își putea asuma niște cioturi de autostradă, domnul Bode s-a dat lovit. Probabil e la recuperare, după accidentul produs pe Valea Oltului.

Am ținut să ne aducem aminte de acel accident și el secret, totul e secret la Ministerul Transporturilor. 

În luna septembrie, fiind întâmplător alegerile pe 27 setembrie, undeva în jurul datei de 18 septembrie vom avea încă 18 kilometri de autostradă între Târgu Mureș și Câmpia Turzii, doar că și acolo au fost probleme, mici întârzieri. Practic, în septembrie, vor fi inaugurați 23-24 de kilometri”, a mai susținut Ştefan Etveş.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Citeşte mai multe despre:   Centura Bacaului,   investitii in infrastructura,   CNAIR,   Stefan Etves