Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primul decces cauzat de COVID-19 în rândul pacienților internați la Spitalul Foișor

Primul decces cauzat de COVID-19 în rândul pacienților internați la Spitalul Foișor

Un articol de: George Lupu - 12 Apr 2021, 10:38
Primul decces cauzat de COVID-19 în rândul pacienților internați la Spitalul Foișor Foto: pixabay.com Eveniment

Primul decces cauzat de COVID-19 în rândul pacienților internați la Spitalul Foișor a fost înregistrat luni, potrivit România TV.  Este vorba despre o femeie în vârstă de 60 de ani care pe lângă infecția cu noul coronavirus, avea multiple comorbidități.

Decesul a avut loc în contextul în care scene revoltătoare au avul loc vineri seara. Zeci de pacienți de la Spitalul Foișor din București au fost evacuați vineri seară din unitatea medicală, care a fost transformată în spital suport COVID. Pacienții au fost evacuați pe tărgi și cărucioare. Mulți dintre ei au fost trimiși acasă. Totul s-ar fi întâmplat în contextul în care managerul Spitalului Foișor s-ar fi opus transformării acestuia în unitate suport COVID-19.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălin Poiană, a precizat că modul în care s-a făcut evacuarea pacienților de la spitalul Foișor, care devine spital suport Covid, reprezintă o pată pe sistemul de sănătate. 

”Stimaţi decidenţi, stimaţi colegi, Nu discutăm acum decizia luată în cazul Spitalului Foişor în această perioadă de criză, ci modul de implementare!  Situaţia pacienţilor evacuaţi în noapte de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” reprezintă un caz extrem de regretabil.  Chiar dacă contextul epidemiologic din Bucureşti a impus această decizie dificilă, consider anormal ce s-a întâmplat, iar această situaţie reprezintă o pată pe sistemul de sănătate şi sporeşte neîncrederea românilor în sistemul spitalicesc şi în sistemul sanitar în general. Înţeleg şi ştiu că situaţia este extrem de dificilă cu numărul de pacienţi infectaţi cu SARSCoV-2 în Bucureşti, dar dacă soluţia analizată a fost cea de evacuare a Spitalului Foişor, evacuarea trebuia mult mai bine gestionată şi coordonată de toţi cei implicaţi în această procedură”, spune medicul, potrivit Agerpres.

Citeşte mai multe despre:   Spitalul Foisor,   COVID-19