Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primul mesaj transmis de președintele Traian Băsescu, după revenirea la Cotroceni, a fost adresat Republicii Moldova

Primul mesaj transmis de președintele Traian Băsescu, după revenirea la Cotroceni, a fost adresat Republicii Moldova

Un articol de: - 31 Aug 2012, 12:51
Primul mesaj transmis de președintele Traian Băsescu, după revenirea la Cotroceni, a fost adresat Republicii Moldova Foto: b1.ro Eveniment
Preşedintele Traian Băsescu, a transmis un mesaj cu prilejul sărbătorii „Zilei Limbii Române” în Republica Moldova.  Mesajul președintelui a fost prezentat vineri, 31 august la Chişinău, de consilierul de stat, Eugen  Tomac. Este primul mesaj transmis de șeful statului după revenirea la Cotroceni.

Vă prezentăm, în rândurile care urmează, textul mesajului:

„Dragi români,
Doresc să vă transmit, cu prilejul sărbătorii „Zilei Limbii Române”, cele mai profunde gânduri de preţuire şi respect pentru faptul că indiferent de încercările prin care aţi trecut în ultimii două sute de ani, aţi păstrat vie limba şi conştiinţa românească.

Mă bucur că, în fiecare an, românii din Republica Moldova aduc un omagiu limbii române şi sper ca începând de anul viitor Ziua Limbii Române să fie serbată de românii din ţară şi din întreaga lume.

Avem nevoie de această solidaritate pentru a ne promova cu mai multă grijă valorile care ne leagă, pentru că prin limbă ne păstrăm cultura, credinţa, tradiţia şi istoria poporului nostru.

Limba română este astăzi una dintre cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, iar acest fapt trebuie să ne facă să fim mândri de identitatea noastră şi să transmitem acest sentiment generaţiilor viitoare.

Totodată, vă asigur pe fiecare în parte că România va susţine în continuare, necondiţionat, Republica Moldova în parcursul său european, pentru că ne dorim ca românii de o parte şi alta a Prutului să fie din nou împreună în cadrul Uniunii Europene.”

Sărbătoarea „Zilei Limbii Române” este celebrată în Republica Moldova, de 23 de ani. Cu această ocazie, la Chișinău vor avea loc mai multe evenimente, dar şi un concert, la care vor participa interpreţi autohtoni, dar şi de peste hotare.
 
Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Republica Moldova