Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Principesa Irina și soțul ei, cercetați în libertate pentru acuzațiile privind organizarea unor lupte de cocoși

Principesa Irina și soțul ei, cercetați în libertate pentru acuzațiile privind organizarea unor lupte de cocoși

Un articol de: B1 TV - 17 Aug 2013, 10:00
Principesa Irina și soțul ei, cercetați în libertate pentru acuzațiile privind organizarea unor lupte de cocoși Eveniment
Principesa Irina, a treia fiică a regelui Mihai, şi soţul ei John Walker vor fi cercetaţi în libertate. Cei doi au pledat nevinovat la acuzaţiile de organizare de pariuri ilegale şi lupte de cocoşi, la ferma lor din  Statele Unite. Urmează  ca soţii Walker să fie puşi în libertate, până la procesul care va începe la 15 octombrie. Între timp, procurorii americani au emis 12 capete de acuzare împotriva principesei Irina şi a soţului ei.

Procurorii americani au cerut iniţial ca Principesa Irina şi soţul său să rămână după gratii. Acuzarea se temea că cei doi ar putea să fugă în Elveţia sau România. Însă judecătorul de la Tribunalul Federal din Portland a decis însă eliberarea celor doi, cu condiţia ca ei să poarte brăţări de localizare, să predea paşapoartele şi să nu plece din comitatul unde locuiesc. În faţa magistraţilor, Irina Walker şi soţul său, John Walker, au pledat nevinovat la toate cele 12 capete de acuzare formulate împotriva lor. Pentru fiecare dintre ele riscă o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Potrivit referatului procurorilor americani, numele principesei Irina, a treia fiică a Regelui Mihai, şi soţului său, John Wesley Walker apar alături de un grup mai mare de bărbaţi şi femei de origine hispanică, majoritatea cu porecle de tipul El Cuba, Chino, El Havolin, Mariachi, Tono sau Aguilo. Primul cap de acuzare se referă la organizarea de pariuri ilegale, iar al doilea,  la organizarea de lupte ilegale de cocoşi.

Acuzaţiile au îndurerat Casa Regală din România.

„Majestatea Sa Regele Mihai I a luat cunoștință cu profundă tristețe despre evenimentele legate de Principesa Irina a României, fiica sa. Majestatea Sa și întreaga Familie Regală speră că justiția americană și instanțele Statului Oregon vor soluționa în cel mai just și mai rapid mod cu putință acest caz", se arată într-un comunicat transmis de Familia Regală.

Potrivit acuzatorilor, a treia fiica a Regelui Mihai 1 al României şi soţul acesteia au organizat, alaturi de alte 16 persoane cel puţin zece astfel de lupte între înaripate între 1 aprilie 2012 și 19 mai 2013.

În urma unor descinderi la ferma din Oregon,  au fost gasite şi mai multe accesorii de metal care le sunt ataşate cocoşilor pe picioare astfel încât ranile pe care şi le provoaca în timpul luptelor sa fie fatale, anunţa presa locală.

Legislaţia americană pentru protecţia animalelor este aspră în astfel de cazuri. În urma procesului, fiecare dintre acuzaţi riscă până la 5 ani de închisoare și câte o amendă de 250.000 de dolari americani.

Ba mai mult, principesa  Irina de România și soţul acesteia, fost ajutor al șerifului din ţinutului Coos din Oregon riscă acum să-şi piardă şi ferma pe care o deţin în America.