Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prinţul Charles: „Criza mediului înconjurător este o catastrofă generală care va eclipsa impactul pandemiei de coronavirus”

Prinţul Charles: „Criza mediului înconjurător este o catastrofă generală care va eclipsa impactul pandemiei de coronavirus”

Un articol de: Andrei Ștefan - 21 Sep 2020, 11:18
Prinţul Charles: „Criza mediului înconjurător este o catastrofă generală care va eclipsa impactul pandemiei de coronavirus” foto: Hepta.ro / hepta photo agency / Matrix Galerie foto (2) Eveniment

Moştenitorul coroanei britanice, Prinţul Charles, a tras un semnal de alarmă referitor la schimbările climatice.

În opinia sa, impactul modificărilor climatice „îl va eclipsa” pe cel al pandemiei de COVID-19, notează news.sky.com

 

Prinţul Charles: Schimbările climatice vor eclipsa pandemia de COVID-19

 

„Fără o acţiune rapidă şi imediată, la un nivel şi un ritm fără precedent, vom rata fereastra de oportunitate" pentru a crea "un viitor mai durabil şi incluziv.

Altfel spus, pandemia mondială este un avertisment pe care nu îl putem ignora.

Criza există de mult prea mulţi ani - denunţată, denigrată şi negată. Aceasta devine acum o catastrofă generală care va eclipsa impactul pandemiei de noul coronavirus", a insistat prinţul de Wales, în vârstă de 71 de ani, într-un mesaj ce urmează să fie difuzat la deschiderea Săptămânii climei, luni, la New York.

 

Viscri, satul transilvănean preferat de prințul Charles, sufocat de mașini

 O femeie din Argeș a găsit 10.000 de lei într-o parcare și a crezut că poate să-i păstreze. După patru zile cineva i-a bătut la ușă

La finalul lunii iulie, satul transilvănean Viscri, devenit mai celebru după ce prințul Charles al Marii Britanii a achiziționat o casă, în anul 1996, a fost sufocat de turiști, iar câteva zeci de mașini au fost parcate pe ulițele localității.

Autoritățile satului aflat în patrimoniul UNESCO, care numără câteva sute de localnici, au reacționat pe internet la asaltul turiștilor:

„Dragi vizitatori ai satului Viscri, noi, locuitorii satului, suntem siguri că motivul pentru care ne vizitați nu este să vedeți mașinile altor turiști parcate pe toată strada, acoperind șirul pitoresc al caselor colorate.

Prin urmare, vă rugăm să respectați semnele de circulație la intrarea din sat și să lăsați mașinile în parcarea gratuită. O potecă vă duce de la parcare în sat în 5 minute de mers pe jos. Mulțumim!”, au transmis reprezentanții locului, pe Facebook.

Fundaţia Prinţul de Wales, care își are sediul într-o casă construită în jurul anului 1700, în satul Viscri, își propune să restaureze clădirile istorice şi să creeze un mic circuit economic în jurul lor.

Pe lângă restaurarea obiectivelor istorice din zonă, Fundația are în vedere și protejarea mediului forestier din țara noastră.

 

Citeşte mai multe despre:   Pintul Charles