Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prinţul Charles: România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îi încurajez pe toţi românii să descopere bogăţiile de necrezut care se află între graniţele admirabilei lor ţări

Prinţul Charles: România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îi încurajez pe toţi românii să descopere bogăţiile de necrezut care se află între graniţele admirabilei lor ţări

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Aug 2020, 21:23
Prinţul Charles: România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îi încurajez pe toţi românii să descopere bogăţiile de necrezut care se află între graniţele admirabilei lor ţări foto: Hepta.ro / hepta photo agency / Matrix Eveniment

Prinţul Charles de Wales îi îndeamnă pe români, într-un film realizat cu scopul de a sprijini industria turismului din țara noastră, să îşi petreacă vacanţele aici și să descopere „bogăţiile de necrezut” ale acestui teritoriu. Alteța Sa, care narează acest film, susține că a venit prima dată în România acum 20 de ani, a descoperit o țară „uimitoare”, iar de atunci o poartă mereu în inima sa. Filmul, care are o durată de cinci minute, a fost realizat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, producătorul seriei de documentare Wild Carpathia.

 

Prinţul Charles: România ocupă un loc deosebit în inima mea

 

România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei”, a suținut Prinţul de Wales, potrivit Agerpres.

El a mai spus că găsește absolut remarcabile diversitatea naturală şi culturală reunite sub același drapel. De asemenea, i se pare remarcabilă și strădania poporului român de a-și păstra meșteșugurile și tradițiile și e încântat că tot mai mulți oameni descoperă România.

„Sunt conştient de efectul devastator al acestei situaţii (pandemia de coronavirus - n.r.)asupra sectorului turistic, a hotelurilor, restaurantelor şi altor întreprinderi turistice, dar şi a milioanelor de locuri de muncă ce depind de ele. Dar timpul petrecut acasă oferă, la rândul său, nenumărate ocazii minunate de a explora şi de a descoperi. (...) Acum e momentul ideal să ne redescoperim rădăcinile şi să refacem legătura cu moştenirea noastră. Sunt convins că românii care vor face astfel vor găsi nenumărate motive să se bucure şi să fie mândri de ţara lor”, a mai spus prințul Charles.

Acesta a mai afirmat că regretă că nu poate ajunge anul acesta în România, din cauza epidemiei de COVID-19, dar va continua să pledeze pentru protejarea „comorilor unice” ale României.

„În ce mă priveşte, România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită o parte din mine se simte acasă. Voi continua, atât cât îmi va sta în putinţă, să pledez pentru importanţa protejării şi celebrării comorilor unice ale României. (...) Îi încurajez, deci, pe toţi românii să descopere bogăţiile de necrezut care se află între graniţele admirabilei voastre ţări, iar atunci când voi putea să călătoresc din nou în România va fi pentru mine o ocazie deosebită pe care o voi preţui”, a mai declarat Prinţul Charles.

  Dana Budeanu A IZBUCNIT ÎN LACRIMI în direct la TV. ULUITOR, ce s-a întâmplat

Charlie Ottley, jurnalistul britanic îndrăgostit de România

 

Filmul realizat de Charlie Ottley a fost prezentat, marţi, la reşedinţa prințului din localitatea covăsneană Valea Zălanului.

Ottley însuși spune că iubeşte România mai mult decât orice ţară, el fiind producătorul seriei de documentare Wild Carpathia. Și el a făcut un apel către români să își petreacă vacanțele în țară, pentru a susține turismul local.

Gazda evenimentului a fost contele Tibor Kálnoky, care administrează casa de oaspeţi a prinţului Charles din Valea Zălanului. El are și câteva proprietăți în județul Covasna, care pot fi vizitate de turişti.