Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prințul Charles de Wales a marcat 30 de ani de la Revoluție, la sediul Institutul Cultural Român din Londra. Evenimentele din București și Timișoara, cuprinse într-o expoziție deschisă de Alteța sa Regală (VIDEO)

Prințul Charles de Wales a marcat 30 de ani de la Revoluție, la sediul Institutul Cultural Român din Londra. Evenimentele din București și Timișoara, cuprinse într-o expoziție deschisă de Alteța sa Regală (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 12 Dec 2019, 21:27
Eveniment

Prințul Charles de Wales a deschis expoziția de fotografie „Aperturile unei Revoluții”, organizată de Institutul Cultural Român din Londra (ICR) în parteneriat cu Ambasada României din Marea Britanie și Agenția Națională de Presă AGERPRES. Ambasadorul Dan Mihalache a fost, bineînțeles, și el prezent la eveniment.

Astfel, Alteța sa Regală a marcat 30 de ani de la prăbușirea regimului Ceaușescu și, implicit, a dictaturii comuniste din România. Expoziția spune vizual povestea Revoluției Române, folosind fotografii făcute acum 30 de ani la Timișoara și București.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Ambasadorul Dan Mihalache i-a mulțumit Prințului de Wales pentru înalta onoare de a celebra împreună cu poporul român momentele excepționale de curaj, în căutarea libertății, din Decembrie 1989, arată comunicatul ICR.

Cu această ocazie, Magda Stroe, coordonatorul activității ICR Londra, i-a prezentat ASR Prințul de Wales pe artiștii români care vizitează școli din Marea Britanie în cadrul proiectului educațional „Legacies of Courage / Moșteniri ale Curajului”, dedicat Revoluției Române. La eveniment au participat fotoreporterul AGERPRES Sorin Lupșa, unul dintre autorii imaginilor expuse, membri ai comunității românești din Londra, precum și parteneri britanici ai Institutului Cultural Român și ai Ambasadei României. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

La sfârșitul vizitei, ambasadorul Dan Mihalache și doamna Claudia Nicolae, director general AGERPRES, i-au oferit ASR Prințul de Wales o fotografie din expoziție, care are mesajul „Copiii noștri vor fi liberi”. 

Evenimentul a continuat cu proiecția filmului documentar „After the Revolution / După revoluție”, martor al societății românești imediat după căderea regimului comunist, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul Laurențiu Calciu și producătorul Rupert Wolfe Murray.

Citeşte mai multe despre:   Printul Charles,   Institutul Cultural Roman
 
Loading...