Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prințul Paul, executat silit de un jurnalist britanic pentru o datorie de 1,8 milioane lire sterline (VIDEO)

Prințul Paul, executat silit de un jurnalist britanic pentru o datorie de 1,8 milioane lire sterline (VIDEO)

Un articol de: - 10 Sep 2015, 12:15
Prințul Paul, executat silit de un jurnalist britanic pentru o datorie de 1,8 milioane lire sterline (VIDEO) Eveniment
Prințul Paul este executat silit de un jurnalist britanic pentru o datorie de 1,8 milioane lire sterline, informează B1 TV.

Prințul ar fi luat banii împrumut de la un jurnalist britanic, editor la o publicație care urmărește membrii caselor regale. Acesta ar fi deschis mai multe procese în Marea Britanie, afirmând că nu și-a primit banii înapoi, și a cerut să fie pus sechestru pe două conturi bancare ale prințului Paul.

Între cei doi ar exista un contract de împrumut autentificat la un notariat din Londra, în noiembrie 2007.
Executarea vine în urma unei decizii definitive a Curții de Apel București care a respins, pe 16 iunie, apelul prințului Paul și al soției acestuia, prințesa Lia, la hotărârea de recunoaștere a unei decizii a instanței din Marea Britanie.

De asemenea, prin decizia judecătorilor Secției a IV-a civilă a CAB s-a încuviințat și executarea silită.

"Respinge apelul ca nefondat. Obligă pe apelanți la plata sumei de 525 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând cheltuieli de traducere, la plata sumei de 1.200 lire sterline reprezentând cheltuieli cu dovedirea legii străine și a sumei de 2.000 euro cu titlu de onorariu de avocat redus către intimat. Definitivă", se arată în decizia CAB.

Avocatul prințului Paul a afirmat joi că acesta l-a împrumutat pe ziaristul Marco Houston cu suma de două milioane de euro, dar această sumă este o coincidență cu suma pe care ziaristul britanic a cerut-o și a obținut-o în instanță. "Acel împrumut nu a fost restituit nici până în ziua de astăzi și bineînțeles că, după ce va trece această procedură, care strică la imagine, dar o vom suporta, ne vom îndrepta împotriva domnului Marco Houston, în Anglia, într-un proces de restituire a acestei sume și de calcul al prejudiciului pe care l-a provocat", a spus avocatul prințului Paul, transmite Agerpres

Prințul Paul, executat silit de un jurnalist britanic