Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Probleme la sistemele de furnizare a căldurii din Galați, după cutremurul de sâmbătă seară (VIDEO)

Probleme la sistemele de furnizare a căldurii din Galați, după cutremurul de sâmbătă seară (VIDEO)

Un articol de: - 23 Noi 2014, 13:00
Probleme la sistemele de furnizare a căldurii din Galați, după cutremurul de sâmbătă seară (VIDEO) Foto: radioresita.ro Eveniment

Probleme în județul Galați, după cutremurul de 5,7 magnitudine, produs sâmbătă seară în zona seismică Vrancea. Mai multe localități din județ au rămas pe întuneric timp de câteva ore după o serie de defecțiuni la sistemele de alimentare cu energie electrică. Totodată, au apărut avarii și în ceea ce privește furnizarea căldurii în municipiul Galați. Aici, duminică dimineața, agentul termic nu era furnizat la parametri normali și se încearca remedierea avariei, după cum a declarat pentru B1 TV, purtătoarea de cuvânt a prefecturii Galați, Petrica Pațilea.

”În urma seismului de aseară au fost probleme temporar în alimentarea cu energie electică.  61 de localități au fost afectate, dar echipele au intervenit și în mai puțin de două ore  s-a reluat furnizarea de energie electrică în toate localitățile. În acest moment probleme mai sunt doar în ceea ce privește furnizorul de căldură. La această oră nu este furnizat agent termic la parametri normali, apa caldă din sistem este recirculată, deci caloriferele sunt calde, dar agentul termic nu este în paramentri optimi. Se lucrează la remedierea averiei. Vorbim de o stație electrică de transformare de la Smârdan care a căzut în jurul orei 23.00 și care a afectat echipamentele și parametrii agentului termic. Sunt probleme privind furmizarea căldurii în intregul municipiu Galați. În cursul zilei de sâmbătă problemele se vor remedia. ”, a declarat Petrica Pațilea.

Cutremurul care s-a produs sâmbătă seară în zona seismică Vrancea a fost resimţit în zeci de localități din ţară, precum Iaşi, Galaţi, Bacău, Ploieşti, inclusiv în București.  Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs în anul 2014 în România.

Gălățenii, fără căldură după cutremur


Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati