Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Probleme tehnice în spitalele mobile COVID, în timp ce secțiile sunt supraaglomerate. Pacienții au rămas fără oxigen și fără căldură

Probleme tehnice în spitalele mobile COVID, în timp ce secțiile sunt supraaglomerate. Pacienții au rămas fără oxigen și fără căldură

Un articol de: Beatris Ionita - 20 Oct 2020, 12:15
Probleme tehnice în spitalele mobile COVID, în timp ce secțiile sunt supraaglomerate. Pacienții au rămas fără oxigen și fără căldură Foto: Hepta Galerie foto (1) Eveniment

Odată cu creșterea numărului de infectați cu COVID-19, spitalele încep să aibă probleme nu numai cu locuirle libere, ci și tehnice. Așa se face că Secţia de Terapie Intesivă a Spitalul Modular de la Leţcani, Iași este nefuncţională din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen, care este vital pentru bolnavii cu dificultăți de respirație.

Spitalul Modular de la Leţcani a fos inaugurat vineri, și dispune de mai mult de 150 de paturi pentru pacienţii COVID cu forme uşoare şi medii. Se pare că acesta va fi complet funcțional peste două săptămâni, după ce defecțiunea s-a produs chiar înaintea inaugurării și nu a putut fi rezolvată în scurt timp.

Oamenii spun că a fost vorba de o improvizație care nu a fost instalată de constructor: cele 4 stații de oxigen care trebuiau să meargă individual au fost forțate să lucreze împreună și s-a defectat tot sistemul.

,,Joi după-amiază s-a produs o defecțiune majoră la stația de oxigen de la spitalul mobil Lețcani, care până în momentul de față nu a putut fi remediată. Se preconizează că în cel mult două săptămâni poate fi rezolvată și în cazul în care nu se poate face s-au pornit demersurile pentru a fi adus un stocator de oxigen.'', a declarat Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, potrivit Libertatea.

În acest moment, în Spitalul mobil de la Lețcani sunt internați 30 de pacienți, care nu necesită oxigen. Cele 102 paturi de ATI vor fi disponibile după repararea stației. 

 

Probleme cu încălzirea la spitalul mobil Covid-19 din Timişoara

 

Cu probleme s-au confruntat și cei de la Spitalul ''Victor Babeş'',Timişoara, unde vehiculul ATI, care găzduiește pacienţi COVID a rămas fără căldură, în miez de noapte. Ca soluție de moment, personalul medical a adus două reşouri şi i-au acoperit cu pături pe bolnavii COVID. Ulterior, bolnavii au fost mutaţi.

Operaţiunea de mutare a durat câteva ore, iar pacienţii COVID au ajuns în clădirea spitalului sau la alte spital COVID din oraş. Însă, pentru cei ce nu s-au mai găsit locuri în oraş, medicii au fost nevoiţi să îi trimită pe bolnavi la spitalele din Arad şi Reşiţa.S-a ascuns sub pat ca să-i facă o surpriză iubitului. El a intrat în cameră, iar ea, de pe parchet, a trăit şocul cel mare

 

Directorul spitalului dinTimişoara, Virgil Musta, a confirmat pentru obserator.news.ro că s-a confruntat cu probleme la instalația de încălzire. 

 A fost o problemă în instalaţia de încălzit. Se pare că e o problemă mai complicată, motiv pentru care am luat decizia ca să scoatem pacienţii din unitatea mobilă până când aceasta va fi verificată şi reparată.

 

Medicii sunt nevoiți să aleagă cui dau o șansă la viață, la Spitalul Județean Ploiești

 

Între timp, medicii de la Spitalul Județean Ploiești sunt fost nevoiți să aleagă pacienții pe care îi internează pe secția de Terapie Intensivă, în plină pandemie de Covid-19. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că spitalul este supragalomerat, iar bolnavii trebuie să aștepte până când se eliberează un pat. Cei care au nevoie de Terapie Intensivă petrec chiar și 72 de ore în Unitatea de Primiri Urgențe, pentru a fi internați.

Șefa UPU spune că adesea sunt aproximativ 6 oameni care speră să primească singurul pat care se eliberează, iar de cele mai multe ori îi alege pe cel mai tânăr, pentru că are mai multe șanse de supraviețuire. 

„Practic, trebuie să alegem dintre ei, în momentul în care se creează un loc sau două în Terapie Intensivă, trebuie să alegem dintre cei șase, de exemplu, care ar necesita îngrijire pe cel care pare cel mai indicat să intre pe un loc eliberat”, a declarat Violeta Tănase, șefa UPU de la Spitalul Județean Ploiești, pentru Digi24.

Citeşte mai multe despre:   spital mobil,   Covid-19,   defecțiuni tehnice