Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Problemele continuă în sistemul sanitar românesc: Pilotul paramotorului prăbușit la Comana infectat cu două bacterii instraspitalicești (FOTO)

Problemele continuă în sistemul sanitar românesc: Pilotul paramotorului prăbușit la Comana infectat cu două bacterii instraspitalicești (FOTO)

Un articol de: - 18 Iul 2016, 19:14
Problemele continuă în sistemul sanitar românesc: Pilotul paramotorului prăbușit la Comana infectat cu două bacterii instraspitalicești (FOTO) Foto: blog.motoflyro.ro Eveniment

Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prăbuşit în urmă cu o săptămână la Comana, a fost diagnosticat cu Klebsiella şi Acinetobacter, două bacterii intraspitaliceşti cu rezistenţă crescută la antibiotice, a declarat pentru News.ro soţia acestuia, Irina Cojocaru. Familia acestuia a deschis două conturi ca să strângă fonduri pentru transferarea la Viena a pacientului aflat în stare gravă.

Pilotul paramotorului se află din 10 iulie la Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar Arseni" din Capitală, după ce s-a prăbușit lângă Comarna, iar infecțiile nosocomiale contractate în spital îi complică situația bărbatului de 44 de ani.

"Situaţia e complicată. Am depus astăzi (luni, n.r.) o cerere la Ministerul Sănătăţii pentru transfer urgent în afara ţării, deoarece riscurile cresc în fiecare minut şi tot progresul pe care l-a făcut până acum ar putea să nu mai însemne nimic", spune Irina Cojocaru.

Familia pilotului a deschis şi două conturi bancare în care cei care doresc să ajute la transferul şi continuarea tratamentului la o clinică din străinătate ar putea face donaţii.

    RO87 BRMA 0501 0209 2760 0000 – RON
    RO25 BRMA 0501 0209 2769 5400 – EUR

Ambele conturi sunt deschise la Banca Românească pe numele Irina-Valentina Cojocaru.

În accidentul petrecut pe 10 iulie şi-a pierdut viaţa pasagerul paramotorului, Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC. Cetăţean rus rezident în Bucureşti, Baydin nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului şi a încercat să îl resusciteze, decesul fiind declarat la mai bine de o oră de la prăbuşirea paramotorului pilotat de şeful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...