Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Procesul șefilor Academiei de Poliție judecați pentru șantajarea Emiliei Șercan poate începe: Probele au fost corect administrate

Procesul șefilor Academiei de Poliție judecați pentru șantajarea Emiliei Șercan poate începe: Probele au fost corect administrate

Un articol de: B1 TV - 03 Ian 2020, 12:20
Procesul șefilor Academiei de Poliție judecați pentru șantajarea Emiliei Șercan poate începe: Probele au fost corect administrate Foto: facebook.com/emilia.sercan Eveniment

Procesul şefilor Academiei de Poliţie judecaţi pentru şantajarea Emiliei Şercan poate începe. Curtea de Apel Bucureşti a constatat legalitatea rechizitoriului şi a administrării probelor în dosarul în care chestorul Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", şi comisarul șef Petrica-Mihail Marcoci sunt judecaţi pentru instigare la şantaj. Decizia a fost contestată de cei doi ofiţeri la Înalta Curte, informează B1 TV.

„Decizia e una importantă și e o etapă importantă pentru că un magistrat a constatat faptul că probele au fost administrate în mod legal, iar rechizitoriu, a fost întocmit corect, motiv pentru care a și dispus începerea procesului”, a declarat Emilia Șercan, pentru B1 TV.

Potrivit jurnalistei, nu mai este mult până la începerea procesului: „Eu pot sa spun ca s-ar putea incheia chiar pe data de 21, dar daca mai e nevoie de un nou termen de judecata, e posibil in maxim 4 luni sa existe o decizie a magistratilor de ICCJ”.

Iacob şi Marcoci sunt acuzaţi ca au încercat să strângă probe pentru discreditarea jurnalistei Emilia Şercan, pentru a o determina să înceteze investigaţiile privind lucrările de doctorat obţinute la Academia de Poliţie. În martie 2019, jurnalista a dezvăluit că lucrarea lui Adrian Iacob este plagiata cel puţin 70%.

Articolele au determinat demararea unor anchete administrative la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi a unor verificări ale Comisiei de etică din cadrul Academiei. În acest context, Iacob şi Marcoci au plănuit discreditarea jurnalistei.

În realizarea acestor demersuri, cei doi s-au folosit de funcţiile pe care le deţineau, implicând persoane care le erau subordonate şi utilizand resursele academiei şi cunoştintele specifice dobândite în calitate de ofiţeri de poliţie.
 

Citeşte mai multe despre:   Emilia Sercan,   Academia de Politie