Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Procesul în care Marian Oprişan este acuzat de fapte de corupție a fost amânat pentru a treia oară de Curtea de Apel Cluj

Procesul în care Marian Oprişan este acuzat de fapte de corupție a fost amânat pentru a treia oară de Curtea de Apel Cluj

Un articol de: - 08 Sep 2015, 16:48
Foto: ziuaconstanta.ro Eveniment

Procesul în care Marian Oprișan este acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals și uz de fals a fost amânat pentru a treia oară de Curtea de Apel Cluj în vederea studierii unor înscrisuri, după audierea a 11 martori, informează Mediafax. Procesul a fost amânat pentru 2 octombrie.

Avocatul lui Oprișan, Gheorghiță Mateuț, a declarat că în cadrul înfățișării au fost aduse noi probe.

"Curtea de Apel Cluj a decis o nouă amânare, pentru 2 octombrie, în acest dosar, pentru studierea înscrisurilor pe care nu le-am prezentat. Au fost reaudiaţi 11 martori, dar nu au fost aduse elemente noi de către persoanele audiate, ci declaraţiile lor întăresc şi mai mult justeţea primei hotărâri, de achitare a domnului Oprişan. Nu s-au propus probe noi, noi am pus în discuţie cerere de probe pentru a combate apelul făcut de DNA", a spus Mateuţ.

Președintele Consiliului Județean Vrancea declarat la rândul său că se va prezenta pe 2 octombrie la Curtea de Apel Cluj și că va veni până se va termina procesul.

"Chiar aş vrea să se termine. Nu m-am aşteptat să vină 11 din cei 12 martori solicitaţi. Eu sunt supus deciziei finale a magistraţilor garanţi ai statului de drept în România şi ai justiţiei din România", a subliniat Oprişan.

Unul dintre martorii prezenţi, Ovidiu Butuc, fost primar al comunei Bilieşti, judeţul Vrancea, a spus că este nemulțumit deoarece a trebuit să vină până la Cluj-Napoca pentru a da niște declarații pe care le-a mai dat odată acum patru ani.

"Am 70 de ani, am venit pe banii mei cu trenul, de la Focşani. Am plecat luni seară şi am ajuns la ora 4.00 în Cluj-Napoca. Am şi probleme de sănătate. Nu înţeleg de ce am fost chemat să dau aceleaşi declaraţii pe care le-am dat tot la Cluj-Napoca în 2011, nu puteau să mă întrebe dacă îmi menţin declaraţiile, să nu vin atâta drum, şi în zi de sărbătoare?", a afirmat Butuc.

Marian Oprișan a fost trimis în judecată în iunie 2006 de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Alături de el, în dosar au mai fost inculpaţi vicepreşedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean.

Procurorii susțin că o comisie de licitație numită de Oprișan a încredințat lucrări de pietruire în valoare de 1,9 milioane de dolari unor firme neeligibile. Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la "Căprioara" şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila "Rucăr" şi "Hanul dintre Vii", situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.

Citeşte mai multe despre:   Vrancea,   coruptie,   abuz in serviciu
 
Loading...