Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Procurorii au destructurat o rețea de proxeneţi care recrutau tinere prin metoda ”loverboy” pentru prostituţie în Franţa

Procurorii au destructurat o rețea de proxeneţi care recrutau tinere prin metoda ”loverboy” pentru prostituţie în Franţa

Un articol de: Catinca Giosanu - 13 Oct 2020, 17:38
Procurorii au destructurat o rețea de proxeneţi care recrutau tinere prin metoda ”loverboy” pentru prostituţie în Franţa Eveniment

Procurorii DIICOT au efectuat, marţi, mai multe percheziţii domiciliare, în baza unui ordin european de anchetă emis de către autorităţile din Franţa, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor.

 

 

DIICOT: Percheziții la șapte adrese pentru trafic de persoane

 

 

Din primele informații reiese că, în perioada octombrie 2017 - septembrie 2019, membrii grupării ar fi comis fapte de trafic de persoane şi proxenetism pe teritoriul Franţei.

În urma investigaţiilor efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară a rezultat faptul că proxeneții în cauză au recrutat tinere, cu preponderenţă din mediul rural, care proveneau din familii destrămate şi fără posibilităţi financiare, cărora le promiteau o viaţă lipsită de griji şi, prin intermediul metodei ”loverboy”, le-au sedus, după care le-au determinat să practice prostituţia şi să le ofere sumele de bani obţinute.

Într-un comunicat transmis de reprezentanții DIICOT se arată că, după ce transportau fetele pe teritoriul Franţei, proxeneţii publicau anunţuri pe site-uri cu privire la serviciile sexuale prestate de către acestea, localitatea, durata de şedere a acestora, precum şi un număr de telefon de contact. Ulterior, clienţii primeau printr-un mesaj text mai multe detalii în legătură cu prestaţiile sexuale propuse şi tarifele practicate.

Membrii grupării foloseau mai multe linii telefonice pentru a atrage un număr mai mare de clienţi. Mai mult decât atât, aceștia deplasau victimele în diferite locaţii, în scopul atragerii cât mai multor clienţi prin această formă de turism sexual.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

”Câştigurile obţinute, estimate la aproximativ 6.000 de euro/lună/fată exploatată, erau păstrate în totalitate de către membrii grupării, rareori fiind împărţite în mod egal cu victimele, care, dacă încercau să fugă, erau ameninţate şi agresate”, au precizat reprezentanții DIICOT.

 

 

Opt persoane au fost chemate la audieri

 

 

În urma celor șapte percheziţii efectuate, procurorii au ridicat mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile şi laptopuri utilizate de către persoanele suspecte în desfăşurarea activităţii infracţionale.

În cursul zilei de marţi, la sediul SCCO Vrancea vor fi conduse, în vederea audierii, opt persoane vizate în acest caz.

Anul trecut, autorităţile franceze au recurs la arestarea a nouă suspecţi, membri ai aceluiaşi grup infracţional, acţiunea de marţi de pe teritoriul României fiind faza a doua a operaţiunii de destrămare a acestei reţele organizate. 

Citeşte mai multe despre:   proxenetism ,   Franta,   prostitutie