Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Procurorii DIICOT au arestat 3 persoane pentru trafic de migranți

Procurorii DIICOT au arestat 3 persoane pentru trafic de migranți

Un articol de: -
Foto: cotidianul.ro Eveniment

Procurorii DIICOT au arestat 3 persoane pentru trafic de migranți, facilitarea șederii ilegale în România și fals intelectual. Oamenii făceau parte dintr-un grup infracțional organizat.

Conform unui comicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, la data  de 23.09.2015  procurorii  din Dâmboviţa  au dispus  reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  OKOMBI REMY FERNAND OSCAR, PETRACHE ION şi NICULA MIHAI SANDU pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de migranţi, facilitarea şederii ilegale în România şi fals intelectual.  În cauză există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2012, pe teritoriul României s-a constituit un grup infracţional organizat coordonat de către inculpatul  OKOMBI REMY FERNAND OSCAR, cetăţean congolez, grup ai cărui membrii, cetăţeni români şi străini (de origine africană) au racolat, îndrumat şi călăuzit persoane de cetăţenie congoleză şi de alte cetăţenii pe ruta Congo – Coasta de Fildeş – Uganda – România – statele vest europene (preponderent Franţa şi Belgia).   

 S-a reţinut că într-o primă fază,  membrii grupului procedau la introducerea „aparent legală” a migranţilor în România prin obţinerea de vize emise de oficiile consulare şi ambasadele României din zona Africii, în baza unor invitaţii ale unor cetăţeni români sau conaţionali stabiliţi în România ori pentru participarea la diverse întruniri organizate pe teritoriul României.

Ulterior intrării în România, migranţii erau cazaţi în diferite locaţii din Bucureşti sau în zonele limitrofe, iar în perioada de şedere membrii grupului întreprindeau demersurile necesare obţinerii documentelor de identitate româneşti falsificate care permiteau accesul liber pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

După obţinerea documentelor de identitate româneşti, falsificate, membrii grupării ar fi folosit două modalităţi de transport a migranţilor către vestul Europei.

Atfel, o parte dintre migranţi erau  scoși din ţară, în mod fraudulos, cu ajutorul unor documente false, prin frontiera de vest a țării cu destinaţia Franţa și Belgia.

Altor migranți, membrii grupului le achiziţionau bilete de avion pentru a se întoarce în țările de origine, cu escală în Franța.  În aeroportul de  escală, migranţii erau așteptați de către alţi membri ai grupului, care le puneau la dispoziţie documente false necesare şederii pe teritoriul francez.

Din documentarea activităților infracționale a rezultat că au fost introduși fraudulos în Franța, Belgia și alte state circa 30 de migranți.

La data  de 23.09.2015, cu ocazia percheziţiilor efectuate  pe raza  judeţelor Dâmboviţa şi Giurgiu au fost găsite și ridicate mai multe documente, suma de  23.000 euro și o armă cu aer comprimat deținută ilegal.

La data de 24 septembrie 2015 Tribunalul Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.


Citeşte mai multe despre:   DIICOT,   migranti,   trafic de persoane,   Occident,   Franta,   belgia,   Romania
 
 
 
Loading...