Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Procurorii DNA au trimis în judecată 112 cadre militare pentru fraudarea unor concursuri

Procurorii DNA au trimis în judecată 112 cadre militare pentru fraudarea unor concursuri

Un articol de: - 16 Mai 2011, 13:16
Procurorii DNA au trimis în judecată 112 cadre militare pentru fraudarea unor concursuri Foto: startupmeme.com Eveniment

112 cadre militare, printre care doi generali, 24 de ofiţeri, 15 subofiţei şi 71 de caproali au fost trimişi în judecată în dosarul privind angajările în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, în unităţile Breaza şi Piteşti, arată un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit procuroriilor în perioada 2009-2010, la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Breaza au fost organizate, în mod succesiv, mai multe activităţi de selecţie a unor candidaţi pentru a deveni militari profesionişti, precum şi selecţii pentru elevi sau studenţi în vederea admiterii la o serie de instituţii de învăţământ militar. Selecţia consta în probe eliminatorii psihologice şi de aptitudini fizice.

În 2010, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" Piteşti, au avut loc în luna august, două concursuri pentru ocuparea unor posturi de maiştri militari şi subofiţeri, constând în probe scrise la materiile de limba engleză, matematică-fizică, legislaţie, pregătire militară generală şi psihotehnică.

Inculpaţii, folosindu-se de puterea funcţiilor şi gradelor militare au promovat unii candidaţi în mod ilegal, în schimbul unor sume de bani.

Comunicatul mai arată că în cursul anilor 2009-2010, inculpatul general de brigadă Ion Marian, în calitate de adjunct al şefului Direcţiei de Management şi Resurse Umande din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, a exercitat în repetate moduri acte de influenţare asupra inculpatului colonel Richea Constantin, comandantul Centrului Zonal Breaza, pentru a-l determina să favorizeze anumiţi candidaţi care susţineau probe în vederea selecţiei la respectiva unitate.

Procurorii DNA arată că la unitatea militară din Piteşti 70 de candidaţi au fost declaraţi admişi, în mod ilegal, fiind astfel înlăturaţi alţi 70 de candidaţi care ar fi fost îndruiţi la ocuparea locurilor respective. Aceştia din urmă s-au constituit părţi civile sau vătămate în cauză pentru suma totală de 194.080 lei şi 52.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte mai multe despre:   procurori,   DNA,   judecata,   Stiri Pitesti