Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Procurorii îi iau apărarea bătrânei care a ucis în bătaie un violator. Cum încearcă să o scape de pedeapsa de 5 ani de închisoare

Procurorii îi iau apărarea bătrânei care a ucis în bătaie un violator. Cum încearcă să o scape de pedeapsa de 5 ani de închisoare

Un articol de: - 02 Mai 2017, 15:19
foto: Adevarul Eveniment

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au sărit în apărarea bătrânei de 80 de ani, care a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare fiindcă a omorât un bărbat care a încercat să o violeze. Procurorii au atacat cu apel această hotărâre, contestată și de bătrâna care nu vrea să moară în închisoare.

Procurorii nu sunt de acord cu schimbarea de încadrare juridică, care prevede modificarea faptei ce a trimis-o pe bătrână în judecată, din lovituri cauzatoare de moarte în omor calificat, infracțiune care cere o pedeapsă mai aspră. Din pricina acestei schimbări de încadrare juridică, bătrâna nu poate primi o pedeapsă cu suspendare.

Dosarul în care bătrâna este acuzată va fi înaintat Curții de Apel Iași imediat ce judecătorii din Vaslui vor motiva această hotărâre.

Bătrâna, Profira Angheluța, a omorât în bătaie un bărbat de 56 de ani, din satul Protopopești, comuna Tăcuta, care a încercat să o violeze. Incidentul a avut loc pe 31 octombrie 2015. Bărbatul consumase alcool împreună cu băiatul bătrânei, în casa acesteia, iar la un moment dat, când fiul acesteia a plecat să mai cumpere bere, acesta s-a năpustit asupra femeii.

”Inculpata a arătat că, după plecarea fiului său, victima a început să o pipăie şi să o tragă de fustă. Ea i-a spus să o lase în pace, însă victima a continuat. A început apoi să tragă şi mai tare de haine lovind-o pe inculpată cu pumnii în piept şi prinzând-o strâns de mâna stângă. În momentul în care a lovit-o cu pumnii în piept, inculpata a căzut la pământ, după care s-a ridicat şi a ieşit în curte pentru a striga după ajutor. După ea a ieşit şi victima. Acesta fiind într-o stare avansată de ebrietate, s-a împiedicat de pietrele din curte şi a căzut la pământ. Atunci inculpata a profitat de situaţie, a mers la victimă, a început să o lovească cu picioarele peste cap şi peste corp. A precizat că voia să nu se mai ridice de la pământ şi că nu a vrut să îl omoare”, se arată în rechizitoriul scris de procurori, potrivit Adevărul

Bătrâna și-a recunoscut faptele și a mărturisit că nu a avut vreo clipă intenția de a-l omorî pe bărbat, ci doar l-a lovit cu cizmele în cap pentru a se apăra. 

Citeşte mai multe despre:   procurori,   Parchet,   curtea de apel,   pedeapsa,   batrana
 
Loading...