Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Procurorul general: Dacă Alina Bica nu va demisiona, vom solicita revocarea din funcția de conducere (VIDEO)

Procurorul general: Dacă Alina Bica nu va demisiona, vom solicita revocarea din funcția de conducere (VIDEO)

Un articol de: - 21 Noi 2014, 08:42
Procurorul general: Dacă Alina Bica nu va demisiona, vom solicita revocarea din funcția de conducere (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Procurorul general al României a comentat vineri dimineață cazul Alinei Bica, șefa DIICOT, care a fost reținută, joi seară, pentru abuz în serviciu. Tiberiu Nițu spune că apreciază ”ofensiva procurorilor în lupta împotriva corupției”, dar este dezamăgit de că unii procurori nu au înțeles cu adevărat ce presupune statutul de magistrat.

”Sunt mulțumit de ofensiva procurorilor în lupta împotriva corupției. În același timp sunt profund dezamăgit că sunt procurori care n-au înțeles statutul de magistrat și rigorile acestuia, chiar și atunci când sunt detașați la alte instituții, pentru că este important să vă spun că faptele de care este acuzată doamna Bica sunt foarte grave, dar nu au fost săvârșite în exercitarea atribuțiilor de procuror ori de procuror șef al DIICOT, ci de secretar de stat la ministerul Justiției și membru în comisia de retrocedări”, a precizat Nițu.

Procurorul general a explicat și faptul că decizia CSM de a dispune arestul la domiciliu pentru Alina Bica nu a fost o imixtiune în atribuțiile instanței.

”Faptul că CSM a hotărât arestul la domiciliu pentru Alina Bica nu este o imixtiune ori o preluare a atribuțiilor unei instanțe. Este o procedură prevăzută de lege prin care fiecare secție încuviințează cu privire la magistrați percheziție, arest și alte măsuri procesuale”, a explicat procurorul.

Totodată, Tiberiu Nițu a precizat că în perioada următoare conducerea DIICOT va fi asigurată de procurorul șef adjunct, Georgiana Hosu și de procurorul general și că, în cazul în care Alina Bica nu va demisiona, se va solicita revocare din funcție a acesteia.

”Conducerea DIICOT va fi asigurata de procurorul șef adjunct și de mine pentru că, potrivit legii, procurorul general conduce DIICOT și DNA prin intermediul procurorului șef. Dacă nu va demisiona, vom analiza și vom solicita revocarea din funcția de conducere. Important e ca procedurile să se desfășoare. Și doamna Bica se bucură de prezumția de nevinovăție, care e serios afectată acum. Luăm lucrurile așa cum sunt, sunt proceduri judiciare în derulare”, a încheiat Tiberiu Nițu.

Procurorul general, reacție după reținerea Alinei Bica


Citeşte mai multe despre:   Tiberiu Nitu,   Alina Bica,   DIICOT