Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Producătorii români, obligați să schimbe etichetele alimentelor, în conformitate cu normele CE

Producătorii români, obligați să schimbe etichetele alimentelor, în conformitate cu normele CE

Un articol de: - 23 Iul 2012, 15:18
Producătorii români, obligați să schimbe etichetele alimentelor, în conformitate cu normele CE Foto: whatscookingamerica.net Eveniment

Producătorii români vor fi obligaţi să schimbe, începând cu a doua parte a lunii decembrie, etichetele produselor alimentare.

Conform unui nou regulament al Comisiei Europene, producătorii români şi cei din statele membre UE vor avea obligativitatea să treacă pe etichete şi lista menţiunilor de sănătate ale produselor alimentare, altele decât cele care se referă la conţinutul de aditivi.

începând cu a doua parte a lunii decembrie, pentru calciu, de exemplu, vor fi permise opt menţiuni de sănătate, care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire şi la menţinerea sănătăţii sistemelor osoase, musculare, ale dinţilor.

Regulamentul UE face precizări legate şi de efectele vitaminelor C, toată gama de B-uri, D, E şi K, dar şi ale nucilor.

Alte menţiuni, în afara celor acceptate, nu vor fi permise, explică specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat al Ministerului, citat de Mediafax.

Ministerul Sănătăţii va organiza o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor din domeniu în vederea discutării modalităţilor de implementare ale noilor reglementări.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii