Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Produsele Schweighofer sunt retrase de pe piața austriacă, dar continuă să fie vândute în România, deși compania a pierdut certificatul de sustenabilitate FSC

Produsele Schweighofer sunt retrase de pe piața austriacă, dar continuă să fie vândute în România, deși compania a pierdut certificatul de sustenabilitate FSC

Un articol de: - 04 Iul 2016, 11:32
Foto: adevarul.ro Eveniment

Firma Holzindustrie Schweighofer a pierdut certificatul de sustenabilitate FSC CoC. Ulterior, SPAR Austria, parte a grupului SPAR - una dintre cele mai mari rețele de magazine din Europa -, a anunțat în mai multe rânduri că ”nu mai lucrează cu Schewighofer ca și furnizor” și că are parteneriate doar cu furnizorii care au un astfel de certificat.

Totuși, suspendarea certificării nu produce efecte și în România, scriu jurnaliștii de la România Curată. Aceștia transmit că, pe acest subiect, au răspuns doar cei de la Hornbach, care au susținut că vor verifica proveniența produselor din lemn. Asta deși tocmai certificarea ar fi trebuit să garanteze proveniența.

România Curată mai scrie că, din discuțiile purtate cu persoane care au achiziționat produse Schweighofer din magazinele Hornbach și Dedeman, acestea nu sunt obișnuite să verifice dacă firma producătoare are certificate de sustenabilitate. Totuși, unii dintre ei au spus că vor fi mai atenți pe viitor.

Mai mult, în ciuda faptul că suspedarea certificării a devenit un lucru cert cunoscut public, cei de la Schweighofer continuă să afirme că produsele firmei sunt din ”lemn din păduri europene exploatate judicios”.

Hornbach a mai precizat că nu renunță la comercializarea plăcilor din lemn ale companiei austriece, dar i-au cerut acesteia să elimine de pe etichetă referirile la ”sustenabilitate”.

Produsele Schweighofer rămân la vânzare și în magazinele Hornbach și Dedeman și chiar sunt însoțite de specificația ”lemn din păduri europene exploatate judicios”. 

 
Loading...