Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Șerban Bubenek, după tragedia de la Spitalul Victor Babeș: Există soluții pe care le putem operaliza și acum pentru că pandemia nu se va termina curând (VIDEO)

Medicul Șerban Bubenek, după tragedia de la Spitalul Victor Babeș: Există soluții pe care le putem operaliza și acum pentru că pandemia nu se va termina curând (VIDEO)

Un articol de: Beatris Ionita - 12 Apr 2021, 21:51
Medicul Șerban Bubenek, după tragedia de la Spitalul Victor Babeș: Există soluții pe care le putem operaliza și acum pentru că pandemia nu se va termina curând (VIDEO) Foto: 360medical.ro Eveniment

Medicul Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, a vorbit luni seară, în emisiunea Actualiatatea cu Tudor Mușat despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș, 

Specialistul a oferit și câteva soluții care încă mai pot fi operaționalizate și care ar putea salva multe vieți, în contextul pandemiei de COVID-19. 

"Din păcate s-au prăpădit încă trei pacienți care erau oricum foarte grav. Și de data asta se va da vina pe personalul medical, dar nu cred ca poate fi vorba de asa ceva. Colegii mei au reușit să salveze ceilalți pacienți și să-i predea sistemului de ambulantă și să-i predea în condiții bune.. A fost vorba de o defecțiune la alimentarea ventilatoarelor care funcționează cu oxigen și care probabil sunt legate la stația de oxigen a spitalului și dacă nu s-a întâmplat nimic în același timp în reanimare spitalului, și se pare ca nu, e clar ca aici a existat o problemă. Am oferit niste soluții că nu credeam că această criză se va termina aici.

Prima soluție este că organizare rapida a unui concurs pentru ocuparea de posturi a medicilor ATI care au devenit specialiști în 2020. Oamenii trebuie aduși în spital imediat.

Al doilea este găsirea unui spațiu unde sa putem face 30-40-50 de paturi de reanimare. Exista niște spitale care au niște facilități mai noi.

Exista o soluție care a fost ratată,punerea în curtea spitalelor a unor construcții temporare, care pot fi făcute repede. Avem multe spitale care au curți mari. Se puteau face și se pot face și acum că 9 luni de acum încolo nu scăpăm de pandemie",a spus medicul.

 

Citeşte mai multe despre:   Serban Bubenek