Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SCANDALUL PROFANĂRII // Documentele care dovedesc că Cimitirul Eroilor Valea Uzului aparţine de Primăria Dărmăneşti şi aceasta are drept de contrucţie. Registrul cu eroii căzuţi la datorie ce se odihnesc aici (FOTO, VIDEO)

SCANDALUL PROFANĂRII // Documentele care dovedesc că Cimitirul Eroilor Valea Uzului aparţine de Primăria Dărmăneşti şi aceasta are drept de contrucţie. Registrul cu eroii căzuţi la datorie ce se odihnesc aici (FOTO, VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 17 Mai 2019, 16:06
SCANDALUL PROFANĂRII // Documentele care dovedesc că Cimitirul Eroilor Valea Uzului aparţine de Primăria Dărmăneşti şi aceasta are drept de contrucţie. Registrul cu eroii căzuţi la datorie ce se odihnesc aici (FOTO, VIDEO) Foto: Erdely Eveniment

În plină campanie electorală, ”un grup de activiști anonimi” din comunitatea maghiară a provocat un scandal uriaş după ce au atacat şi profanat cimitirul eroilor Valea Uzului şi au acoperit crucile şi un monument cu saci negri de gunoi lipiţi cu bandă adezivă.

Fotografiile au fost imediat postate de un grup de inițiativă maghiar pe site-ul erdely.ma, loc unde autorităţile române sunt acuzate ”amplasare ilegală” a crucilor românești. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Tudor Barbu, realizatorul emisiunii "Se întâmplă acum", difuzată pe B1 TV, a făcut publice o serie de documente care atestă clar că Primăria Dărmăneşti este cea care deţine terenul pe care se află mormintele eroilor români căzuţi la datorie, cât şi "Solia" pe care comunitatea voia să o inaugureze pe 17 mai, dar a trebuit să amâne această ceremonie din cauza incidentelor.

Printre acestea se numără şi certificatul de urbanism şi autorizaţia de construcţie pentru "monument cimitir internaţional şi 50 de cruci pentru eroii români".

În plus, şi primarul oraşului Dărmăneşti, Constantin Toma, a dat asigurări că acest teren aparţine comunităţii sale când a fost contactat de B1.ro. Acesta a sesizat toate instituţiile competente privind evenimentele din localitatea sa. (Detalii AICI)

De altfel, cimitirul din Valea Uzului este unul internaţional în care sunt îngropaţi eroi aparţinând mai multor popoare: români, ungari, germani, ruşi, sârbi sau italienii.

În registrul oficiali consultat de B1.ro, apar şi numele primilor eroi români care au fost îngropaţi în acest cimitir.

 

 

 


 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Dărmănești,   Stiri Bacau,   Valea Uzului,   Tudor Barbu