Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Profesoara care a CONTRAZIS-O pe Firea, lăsată fără ore! Cristina Tunegaru, pedepsită pentru îndrăzneală: Îmi doresc să reușesc să schimb ceva în sistem (VIDEO)

Profesoara care a CONTRAZIS-O pe Firea, lăsată fără ore! Cristina Tunegaru, pedepsită pentru îndrăzneală: Îmi doresc să reușesc să schimb ceva în sistem (VIDEO)

Un articol de: - 04 Mai 2017, 17:45
Eveniment

Cristina Tunegaru, profesoara de limba română care s-a autodenunțat mărturisind că nu va respecta programa școlară, a fost dată afară din școala unde preda. Dascălul care a contrazi-o pe Gabriela Firea în momentul când primărița a decis să închidă școlile din cauza ninsorilor reclamă faptul că nu a fost inspectată și că nimeni nu a venit să testeze cunoștințele elevilor săi, dar inspectoratul și-a permis, pe baza unor relatări în spațiul online, să o destituie.

"Nu cred că doamna primar este vinovată pentru această situație. E indiscutabil un act legal. Nu am avut șansa să-mi continui activitatea la clasă cu elevii mei, a fost transferat pe orele mele un alt profesor. Nu s-a facut nicio evaluare specială așa cum fusesem anunțată inițial de Inspectoratul Școlar.

Am aflati azi în mod întâmplător. Am aflat întâi de pe internet și apoi de la secretariat când am mers să îmi depun decizia pentru continuarea activității pe anul viitor.

Nu s-a luat în calcul dorința elevilor și profesorilor. Cred că atunci când este o colaborare frumoasă între elevi și profesori, aceasta ar trebui să continue și Inspectoratul ar trebui să încurajeze acest lucru.

Nu e atât de importantă școala unde lucrez, este important ce am investit, rezultatele la care am ajuns cu copiii mei.

Îmi doresc să reușesc să schimb ceva în sistem, să-l îmbunătățesc la baza sistemului, acolo unde lucrez eu", a declarat progfesoara pentru B1 TV.

Aceeași primăriță Firea i-a bulversat pe bucureșteni cu logo-ul de 50.000 de lei, care apare și dispare peste noapte. Miercuri s-a anunțat logo-ul, joi dimineața fusese descalificat pentru că, după ce s-au sesizat internauții, s-a constatat că e același cu cel al Taipeiului. Juriul ales de Primăria Capitalei, numai OAMENI DE CASĂ ai lui Voiculescu, care fac ce vor la PMB nu își dăduseră seama. (Vezi AICI cine sunt acesștia, dar și cum arată logoul plagiat)

Profesoara care a CONTRAZIS-O pe Firea, lăsată fără ore! Cristina Tunegaru, pedepsită pentru îndrăzneală: Îmi doresc să reușesc să schimb ceva în sistem

Cristina Tunegaru, profesoara care a obținut, în 2016, nota 9,67 la titularizare, a treia notă pe București, a declarat la începutul acestui an că refuză să-i preda pe Creangă și Eminescu elevilor, preferând să facă cu aceștia lecturi moderne. (Detalii AICI)

"Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară !

Fără să întrebe părinții sau elevii, fără să mă anunțe măcar, un funcționar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Și m-am trezit scoasă din școală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017.

Nu mă interesează locul de muncă în sine; ca profesor cu nota 9.67 la titularizare (a treia pe București anul trecut) pot să găsesc oriunde un loc într-o școală publică sau privată. Dar eu am lucrat alături de elevii mei atât de frumos, am investit emoțional, am luptat și am muncit pentru progrese uimitoare, neașteptate care au surprins școala întreagă. Nu îi pot lăsa să regreseze, să piardă totul. E o responsabilitate pe care vreau să o duc până la capăt.

Și totuși, nimic din toate astea nu are vreo relevanță pentru inspectorat. Interesul elevilor e călcat în picioare. Nu vor decât să scape de mine, profesorul care vrea să schimbe sistemul de la bază", a scris ea pe Facebook.

 

Citeşte mai multe despre:   profesoara
 
Loading...