Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Profesor, reacție dură după defilarea organizată la Pitești pentru Dăncilă: Dascălii s-au prosternat în faţa politicienilor dintr-un reflex inconştient al mentalităţii de sclav

Profesor, reacție dură după defilarea organizată la Pitești pentru Dăncilă: Dascălii s-au prosternat în faţa politicienilor dintr-un reflex inconştient al mentalităţii de sclav

Un articol de: - 21 Apr 2018, 18:28
Profesor, reacție dură după defilarea organizată la Pitești pentru Dăncilă: Dascălii s-au prosternat în faţa politicienilor dintr-un reflex inconştient al mentalităţii de sclav Foto: epitesti.ro Eveniment

Revoltă dupa simfonia Lalelelor, eveniment la care a fost prezentă la Pitești, premierul Viorica Dancila. Programul omagial la care au participat chiar și copii de gradiniță, cu girul dascălilor, a fost aspru criticat. S-au făcut preş în faţa politicienilor, s-au prosternat dintr-un reflex inconștient al mentalității de sclav, care se gudură pe lângă stăpânul lui, poate poate îi aruncă și lui un os, a tunat şi fulgerat profesorul de istorie Marcel Bartic la adresa colegilor de breaslă.

„Am să o spun eu, pentru că văd că nu o face nimeni altcineva. Profesorii, doamnele educatoare, învăţătoarele de la Piteşti, care şi-au scos copiii să defileze în faţa doamnei prim-ministru, au comis un gest profund ruşinos de slugărnicie şi iresponsabilitate.

Directorii şi inspectorii, care au girat prin acordul lor o asemenea mizerie, se fac vinovaţi de încălcarea ROFUIP, în care se spune clar că elevii nu trebuie implicaţi în activităţi cu caracter politic. S-au făcut preş în faţa puternicilor zilei, uitând că menirea noastră de profesori trebuie să fie dincolo de orice simpatii sau antipatii politice, atunci când suntem împreună cu copiii. Au renunţat la orice urmă de demnitate profesională, când s-au băgat singuri în corul de aplaudaci ai regimului. Au arătat că avem un sistem de educaţie fără coloană vertebrală, fără mândrie şi mai ales fără discernământ. Este mai mult decât umilitor faptul că profesorii îngenunchează în faţa unor politicieni, care nu sunt in stare să îndruge coerent două vorbe.

Spre deosebire de anii terorii ceauşiste, acum profesorii nu s-au prosternat în faţa politicienilor de frică. Nu. Au făcut-o dintr-un reflex inconştient al mentalităţii de sclav, care se gudură pe lângă stăpânul lui, poate poate îi aruncă şi lui un os. Da, ce e mai grav e că nici nu conştientizează cât de jos s-au coborât. Paradoxal, aceşti profesori îşi pleacă fruntea fix în faţa celor care şi-au bătut joc de ei. Cei care le-au promis salarii mai mari şi, de fapt, le-au micşorat. Cei care îi mint cu neruşinare că le pasă de învăţământ. Cât masochism să existe in breasla asta a noastră, să pupi mâna celui care ţine biciul? Trăiesc un sentiment de jenă profundă şi de revoltă că sunt coleg cu astfel de oameni”, a scris profesorul pe Facebook. 

Programul omagial de la Pitești nu a diferit cu mult de cele binecunoscute de pe vremea comuniştilor. Dăncilă a fost întâmpinată de o defilare a copiilor de grădiniţă, îmbrăcaţi în costume care compun tricolorul. Escortaţi de cadre didactice, copiii au trecut în pas de marş prin faţa unui podium pe care se aflau Viorica Dăncilă, Carmen Dan şi Graţiela Gavrilescu.
 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Carmen Dan,   Gratiela Gavrilescu,   Stiri Pitesti