Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Profesorii care au încheiat în fals situația școlară a lui Ionuț Cășuneanu, trimiși în judecată

Profesorii care au încheiat în fals situația școlară a lui Ionuț Cășuneanu, trimiși în judecată

Un articol de: - 15 Mar 2011, 14:35
Profesorii care au încheiat în fals situația școlară a lui Ionuț Cășuneanu, trimiși în judecată Foto: evz.ro Eveniment

Procurorii au trimis în judecată 17 profesori din Bacău după ce aceștia au încheiat în fals situația școlară a mezinului familiei Cășuneanu, arată Adevărul.

Ionuț Cășuneanu a fost transferat de la o școală din Germania la un liceu din Bacău, unde tânărul a încheiat clasa a XII-a fără să fi venit la cursuri.

Pe lângă cele 16 cadre didactice, Ovidiu Relu Cojocaru, fost director al liceului și șef al Inspectoratului Școlar Județean (2007-2009) a fost trimis în judecată pentru instigare la fals intelectual.

Conform profesorilor anchetați, Ovidiu Relu Cojocaru ar fi inistat ca Ionuț Cășuneanu să aibă o situație școlară încheiată fără probleme, iar ca răsplată tatăl acestuia avea să asfalteze curtea școlii și să sponorizeze colegiul din Bacău.

Profesorii au fost înștiințați că elevul nu va fi prezent la școală, însă au fost rugați să pună doar câteva absențe, ca totul să pară în regulă.

 Mai mult, Ionuț Cășuneanu și-a susținut examenul de echivalarea studiilor din Germania cu cele din România la o altă dată decât cea stabilită de ministerul de resort.

Costel Cășuneanu a declarat că fiul lui este nevinovat "Nu aş vrea să comentez. Dăm naştere la tot felul de discuţii şi numai de asta nu am nevoie acum".

Președintele Judecătoriei Bacău a declarat că primul termen al procesului în care sunt judecați cei 16 profesori a avut loc marți, iar următorul termen va fi pe 18 aprilie.

Citeşte mai multe despre:   procurori,   judecata,   Stiri Bacau,   profesori