Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Profesorul de sport care a fotografiat eleve în toaletă a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% timp de trei luni

Profesorul de sport care a fotografiat eleve în toaletă a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% timp de trei luni

Un articol de: - 14 Oct 2015, 18:36
Profesorul de sport care a fotografiat eleve în toaletă a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% timp de trei luni Foto: hartaafacerilor.ro Eveniment

Profesorul de sport de la Şcoala nr. 164 din Capitală care a fotografiat eleve în toaletă, a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10 la sută, timp de trei luni, informează Mediafax, citând Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Decizia a fost luată de Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ care a analizat un raport întocmit în acest caz de  o Comisie de cercetare disciplinară.

La începutul lunii octombrie, ISMB a primit o sesizare din partea unui părinte care semnala faptul că profesorul de sport Dragoş Toma Silvestru a fotografiat eleve în toaletă. Ulterior, ISMB a făcut un control la Şcoala Gimnazială nr. 164, din Sectorul 6.

"Concluziile echipei de control au scos în evidenţă următoarele aspecte: domnul profesor Silvestru Toma Dragoş a realizat mai multe fotografii în timpul orei de educaţie fizică şi sport, justificând că fotografiile pot reprezenta o dovadă a nerespectării disciplinei de către elevi; fotografierea ilegală a elevilor fără acordul părinţilor; lipsa de comunicare dintre şcoală şi părinţii elevilor", arăta ISMB.

Profesorul  de sport și-a recunoscut fapta, susținând că a vrut ca gestul său să fie o ameninţare pentru elevi, ca să îi disciplineze.

În acest context, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că nu există nicio legătură între o astfel de faptă şi disciplină.

"Cazul de la Şcoala 164 este absolut regretabil. Profesorul de educaţie fizică şi-a recunoscut fapta, dar mai trist este că a şi explicat că ar fi vrut să fie o ameninţare pentru copii, pentru ca să-i disciplineze. Nu văd legătura între o astfel de faptă şi disciplină. Pe de altă parte, nu înţeleg cum mai există în sistemul de învăţământ românesc profesori care ameninţă. Îmi pare rău că trebuie să spun deschis astfel de persoane nu au ce căuta în învăţământul românesc, iar exemplele pe care noi, Ministerul Educaţiei, le dăm trebuie să fie ferme", a spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte mai multe despre:   fotografii,   eleve,   toaleta,   sanctiune