Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prognoza meteo, azi, 01 iunie 2020. Meteorologii anunță temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului

Prognoza meteo, azi, 01 iunie 2020. Meteorologii anunță temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului

Un articol de: Maria Zărnescu - 01 Iun 2020, 05:00
Prognoza meteo, azi, 01 iunie 2020. Meteorologii anunță temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului FOTO: Pixabay.com Eveniment

Pentru români, acest început de vară aduce temperaturi mai scăzute față de valorile normale înregistrate în această perioadă. Prognoza meteo pentru ziua de 01 iunie 2020 anunță manifestări de instabilitate atmosferică, averse însoțite de descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului semnalate local, pe artii restrânse.

Dacă vara calendaristică a sosit în țara noastră, temperaturile caniculare nu vor fi resimțite până în jurul datei de 08 iunie, când se vor înregistra creșteri semnificative ale valorilor din termometre.

Meteorologii anunță că la acest început de săptămână se menține o vreme rece pentru începutul lunii iunie. Vor fi înnorări în majoritatea zonelor țării și temporar va ploua. Pentru moment, temperaturile din termometre vor fi mai scăzute față de valorile normale ale perioadei, iar în țară vor fi înregistrate manifestări de instabilitate atmosferică, cantități însemnate de apă și intensificări temporare ale vântului. Pentru perioada 31 mai - 03 iunie 2020, meteorologii au emios o avertizare pentru vreme instabilă.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

 

Prognoza meteo, azi, 01 iunie 2020. Temperaturi scăzute pentru această perioadă a anului

 

În partea central-sudică și în sud-estul țării, valorile de temperatură se vor apropia de cele normale ale datei. Se vor înregistra manifestări de instabilitate, averse și descărcări electrice. Intensificări ale vântului se vor semnala doar izolat, temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade Celsius, mai ridicate spre 23 – 25 de grade local, în Muntenia, Doborge și în Sudul Moldovei.

În Moldova vor fi înregistrate precipitații sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice. Valorile din termometre vor fi cuprinse între 14 și 20 de grade în timpul zilei, și 5 și 10 grade Celsius în timpul nopții.

În Maramureș cerul va fi parțial noros, cantitățile de precipitații fiind scăzute. Aici temperaturile vor fi curpinse între 17 și 20 de grade Celsius.

În Crișana vremea se menține rece, cerul va fi parțial noros, iar local va ploua. Valorile din termometre nu vor depăși 21 de grade Celsius.

În Transilvania temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade Celsius. Valorile minime din termometre vor fi cuprinse între 4 și 7 grade.

În Banat vremea se menține instabilă. Maxima în data de 1 iunie va fi cuprinsă între 18 și 21 de grade de celsius, iar cele mai mici valori înregistrate în regiune vor avea valori între 6 și 10 grade celsius.

În Oltenia temperatura maxină va fi de 21 de grade, iar mercurul din termometre nu va cobor sub 6 grade celsius, temperatura minimă înregistrată în această regiune.

În Muntenia valorile maxime ale temperaturii vor fi cuprinse între 17 și 22 de grade, urmate de minime cu valori între7 și 12 grade.

Pentru Doborgea, meteorologii anunță temperaturi maxime de 18 până la 21 de grade celsius, cu minime âncadrate între 9 și 12 grade Celsius.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală valorile termice pe parcursul zilei vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu o maximă apropiată de normalul perioadei, în jurul a 24 de grade celsius. Cerul va fi variabil, temporar norors în cea de-a doua parte a zilei, dar condițiile pentru averse vor fi însă reduse.

 

Prognoza meteo la munte

 

La munte vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși 70-80 km/h. La altitudini mari vor exista rafale a căror viteză va fi mai mare de 90km/h, trecător se vor semnala precipitații mixte. Temperaturile maxime înregistrate la munte vor fi scăzute pentru prima lună a verii, fiind curpinse între 7 și 8 grade Celsius în cazul valorilor minime și 16 până la 17 grade Celsius pentru valorile maxime.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

Pe litoral meteorologii anunță temperaturi cuprinse între 13 și 20 de grade. Cerul va fi parțial noros, însă cantitățile de precipitații înregistrate vor fi reduse. La mijlocul săptămânii vreme se va îmbunătăți vizibil, cerul va fi variabil, însă nu sunt anunțate averse sub formă de ploaie pe litoral, în data de 04 iunie. Valorile din termometre vor crește, înregistrându-se temperature curpinse între 12 grade Celsius și 22 de grade Celsius. Iată și prognoza meteo pentru săptămâna 01 - 08 iunie 2020.

Citeşte mai multe despre:   meteo