Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prognoza meteo, azi, 29 iunie 2020. Vreme caniculară în unele regiuni

Prognoza meteo, azi, 29 iunie 2020. Vreme caniculară în unele regiuni

Un articol de: Ramona Zaharia - 29 Iun 2020, 05:00
Prognoza meteo, azi, 29 iunie 2020. Vreme caniculară în unele regiuni FOTO: Pixabay.com Eveniment

Luni, 29 iunie 2020, potrivit meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, vremea va fi caniculară în sudul Olteniei şi în Muntenia, iar temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 34 de grade Celsius.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 29 iunie 2020

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Mai precis, luni, 29 iunie 2020, spre deosebire de duminică, vremea va fi instabilă, dar şi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în sudul Olteniei şi în Muntenia.

Va ploua pe timpul zilei în zonele de deal şi la munte, iar seara şi noaptea va ploua în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte. Pe suprafeţe mici va cădea grindina, iar cantităţile de apă vor depaşi 25 - 30 litri pe metrul pătrat.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 34 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 24 de grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 12 grade Celsius.

Pe parcursul săptămânii, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi ușor deficitare în sud-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Bucureşti, pe 29 iunie 2020, vremea va fi caldă. Temperatura maximă va fi de 34 de grade Celsius. Spre seară cerul va fi înnorat şi va ploua. Temperatura minimă va fi de 20 de grade.

În această săptămână, vremea se anunță caldă. Temperaturile maxime se vor înregistra între 35 și 32 de grade Celsius.

 

Prognoza meteo la munte

 

La munte, vremea va fi instabilă şi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Va fi înnorat pe timpul nopţii în cea mai mare parte a zonei montane -mai intense în nordul Carpaţilor Orientali şi Occidentali. 

Se vor înregistra 18 grade Celsius pe Ceahlău, 22 grade Celsius pe Semenic şi Sinaia şi 23 grade Celsius pe Păltinş. Cel mai cald o să fie în Poiana Braşov şi Predeal, unde luni se vor înregistra 24 de grade Celsius.

La munte, în această săptămână, variațiile temperaturilor maxime de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că se vor înregistra în medie temperaturi cuprinse între 16 și 18 grade Celsius. Minimele vor crește ușor astfel că în intervalul 29 iunie – 02 iulie se vor înregistra 10 - 11 grade Celsius, în medie, ca apoi acestea să scadă din nou spre medii în jurul a 8 grade Celsius, valoare ce va caracteriza intervalul 03 – 05 iulie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

Pe litoral, vremea va fi călduroasă, șansele de precipitații fiind de minime. Maxima zilei va fi de 31 grade Celsius, iar minima de 20 grade Celsius.

La malul Mării Negre, temperaturile maxime vor crește ușor și treptat până spre valori medii în jurul a 29 de grade Celsius în zilele de 29 și 30 iunie, apoi vor scădea spre 27 de grade Celsius, valoare ce va fi de interes pentru zilele de 04 și 05 iulie.

Citeşte mai multe despre:   prognoza meteo