Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 13-19 iulie 2020

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 13-19 iulie 2020

Un articol de: Maria Zărnescu - 11 Iul 2020, 20:09
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 13-19 iulie 2020 FOTO: Pixabay.com Eveniment

Prognoza meteo pentru săptămâna 13 -19 iulie aduce diferențe de temperatură, față de ultimele valoei înregistrate. Vremea se va răci treptat la începutul intervalului, cele mai mici valori fiind înregistrate în jumătatea de nord a țării.

Meteorologii anunță vreme instabilită la începutul acestei săptămâni, schimbările de temperatură și aversele înregistrându-se încă din seara de duminică. Valorile din termometre vor scădea considerabil față de această perioadă a anului. Dacă până acum luna lui cuptor ne-a obișnuit cu temperaturi calniculare, mercurul din termometre va scăde, iar ploile și vijeliile se întorc în România.

Cerul va fi temporar noros în toată țara, excepție făcând Dobrogea și litoralul, unde cerul se anunță senin, iar temperaturile vor rămâne în continuare mai ridicate.

În intervalul menționat, meteorologii anunță valori termice mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Meteorologul Oana Păduraru a explicat, pentru B1 TV scăderea semnificativă a temperaturilor din cursul acestei săptămâni. „În ceea ce privește regimul termic în următoarele zile, mâine (duminică – n.r.), odată cu pătrunderea unui front atmosferic pe teritoriul țării noastre, în regiunile intracarpatice, valorile termice vor fi în scădere semnificativă, chiar cu peste 10 grade față de temperaturile care se înregistrează astăzi. Răcirea va continua și pe parcursul zilei de luni în restul teritoriului. Astfel, luni, maximele termice nu vor mai depăși, în mare parte din țară 25 de grade. Aceeași tendință va fi și în Capitală: astăzi și mâine va fi în continuare vreme călduroasă, cu 33-34 de grade în orele amiezei și disconfort termic ridicat, după care luni, ne așteptăm la o răcorire a vremii. Temperatura aerului, la amiază va fi în jur de 24 de grade. La valori modeste se va menține și pe parcursul zilei de marți, iar apoi, treptat și ușor vor începe să crească din nou temperaturile în toate zonele țării, dar deocamdată nu vorbim încă, din nou, de vreme călduroasă sau de caniculă”. 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în săptămâna 13-19 iulie 2020

 

În Maramureș cerul va fi temporar noros în prima parte a intervalului, temperaturile maxime fiind cuprinse între 21 și 24 de grade Celsius. Minimele variază între 8 și 12 grade.

În Crișana la începutul săptămânii cerul va fi temporar noros, maximele din termometre nu vor urca mai mult de 21 până la 26 de grade Celsius. Minimele se vor situa în intervalul 9 – 15 grade Celsius.

În Banat cerul va prezenta înnorări, dar temperaturile rămân în continuare ridicate. Chiar dacă valorile nu vor fi caniculare, maximele vor atinge 24 până la 27 de grade Celsius, iar minimele 10 și 16 grade.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

În Transilvania mercurul din termometre va urca până la 26 de grade Celsius, însă minimele înregistrate vor fi de 5 până la 13 grade Celsius.

În Moldova maximele vor varia între 20 și 26 de grade Celsius. Temperaturile minime din regiune vor fi curprinse între 9 și 14 grade, în prima parte a intervalului.

În Oltenia vremea se anunță în continuare caniculară. Valorile maxime nu vor depăși 30 de grade Celsius, în timp de minimele se vor încadra în intervalul 11 – 16 grade Celsius.

În Muntenia cerul va fi temporar noros în prima jumătate a intervalului. Maximele din termometre vor fi cuprinse între 21 și 28 de grade Celsius, în timp ce valorile minime vor fi mai scăzute față de săptămâna precedentă, ajungând să coboare până la 15 grade Celsius.

În Dobrogea cerul va fi senin, maximele din termometre fiind cuprinse în intervalul 23 până la 28 de grade Celsius. Minimele din regiune vor avea valori între 13 și 18 grade Celsius.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală, la începutul săptămâni vremea se va răci treptat. Diferențele de temperatură vor fi resimțite începând cu ziua de luni. În noapte dinspre duminică și luni, la București vor fi înregistrate precipitații sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice.

Maximele din Capitală vor fi cuprinse între 24 și 26 de grade. Până în ziua de miercuri, cerul se anunță temporar noros. Ploi slabe sunt anunțate la București în zilele de leuni și miercuri.

 

Prognoza meteo la munte

 

La mute vremea se anunță mai rece față de valorile normale pentru această perioadă a anului. În prima jumătate a intervalului cerul va fi temporar noros, local se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

Pe litoral meteorologii anunță ploi salbe și cer temporar noros în prima zi a săptămânii. Începând de marți, cerul va fi variabil, maximele din termometre, la Constanța ajungând până la 25 – 27 de grade Celsius. Iată și vremea pentru restul lunii iulie 2020.

Citeşte mai multe despre:   meteo iulie 2020