Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce anunță meteorologii în intervalul 13 iulie – 10 august 2020

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce anunță meteorologii în intervalul 13 iulie – 10 august 2020

Un articol de: Maria Zărnescu - 10 Iul 2020, 11:05
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce anunță meteorologii în intervalul 13 iulie – 10 august 2020 FOTO: Pixabay.com Eveniment

Meteorologii au emis prognoza pentru intervalul 13 iulie – 10 august. Potrivit datelor publiate de către Administrația Națională de Meteorologie, vremea se va menține caldă în majoritatea zonelor țării. La începutul intervalului vor fi semnalate scăderi ale temperaturii, însă spre finalul perioadei, mai ales în regiunile sudice ale teritoriului, valorile din termometre vor depăși media normală pentru această perioadă a anului, fiind caniculare.

În următoarele patru săptămâni, în România vremea va fi predominant frumoasă. Local se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice. Teritoriul va fi împărțit în valori de temperatură mai scăzute pentru această perioadă a anului, înregistrate în zonele de nord și nord – vest și valori caniculare, cu un indice pentru disconfort termic accentuat, în zonele de sud ale României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru intervalul menționat se vor situa în limitele normale pentru această perioadă, însă la începutul intervalului, regimul pluviometric va fi unul deficitar, cu precădere în Carpații Meridionali și în regiunile din sud-vestul țării.

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, așa că iată la ce să te aștepți în intervalul menționat, în principalele regiuni ale țării:

 

Prognoza meteo pentru săptămâna 13 – 20 iulie 2020

 

În intervalul menționat, meteorologii anunță valori termice mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

 Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

Cum va fi vremea în intervalul 20 – 27 iulie 2020

 

În regiunile nordice, temperatura aerului va avea valori mai scăzute față de normalul acestei perioadei, spre deosebire de regiunile de sud-este unde valorile din termometre vor fi ușor mai ridicate. În restul teritoriului, temperaturile medii se vor situa în limitele normale pentru acestă perioadă a anului.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

 

Prognoza meteo pentru săptămâna 27 iulie – 3 august 2020

 

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în extremitatea de nord a țării, dar și ușor mai ridicate în sud și sudest.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile din sud-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

 

Cum va fi vremea în perioada 3 – 10 august 2020

 

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Meteorologii anunță că estimările pentru intervalul 13 iulie – 10 august 2020 sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomele meteorologice extreme, cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.